Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Επισημοποίησε το Συνέδριο τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσωρινή «εκεχειρία» συμφωνήθηκε μεταξύ της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε έκτακτη συνεδρίαση χτες το πρωί, έπειτα από ένα τριήμερο έντονης αντιπαράθεσης, κατά το οποίο οι βουλευτές του κόμματος ζήτησαν ομόφωνα απ' τον Φ. Κουβέλη να παραιτηθεί και να μη διεκδικήσει ξανά την προεδρία του Κόμματος στο Συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, επισημοποιώντας τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική και ενδεχομένως κυβερνητική σύμπραξη αργότερα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να μη δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εντούτοις φαίνεται ότι τέτοια ψήφο οι βουλευτές δε δίνουν ούτε στην νεοεκλεγείσα ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αφού πυκνώνουν οι φήμες ότι πολλοί βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός της Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο φόντο αυτό, το Συνέδριο κάθε άλλο παρά επούλωσε τις «πληγές» που άνοιξε η εκλογική συντριβή. Αυτό επαληθεύει και η επανεκλογή του Φ. Κουβέλη στην προεδρία με ποσοστό 68,34%, κατά πολύ «ψαλιδισμένο» απ' το αμέσως προηγούμενο, αλλά και η απουσία ενός μεγάλου μέρους των συνέδρων απ' τις ψηφοφορίες. Την προεδρία διεκδίκησε και ο Δ. Λουκάς απ' το «Αριστερό Δίκτυο» που έλαβε 21,01%, ενώ 10,71% ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια. Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκαν οι θέσεις - που περιλαμβάνουν την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πολιτική πρόταση της ΔΗΜΑΡ -, όπως και το νέο καταστατικό της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δίνοντας το στίγμα της «πυξίδας» με την οποία θα πορευτεί στο εξής η ΔΗΜΑΡ, ο απερχόμενος γραμματέας της Θ. Θεοχαρόπουλος («Αθήνα 9.84») ανέφερε «διεκδικούμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις ... από τη Δημοκρατική Αριστερά, τη μεταρρυθμιστική αριστερά, τη ριζοσπαστική αριστερά, το σοσιαλδημοκρατικό χώρο και την πολιτική οικολογία». Περισσότερο σαφής η Ασημίνα Ξηροτύρη, απ' την πλευρά της, επικρότησε το κλίμα που επικράτησε στο Συνέδριο που ήταν - όπως είπε - «ένα κλίμα μιας οργανωτικής ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς, ξεκαθαρίσματος των θέσεών της και μάλιστα με σαφή τρόπο, όσον αφορά το ότι θέλουμε πλέον αλλαγή και στροφή προς τ' αριστερά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ