Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Καισαριανής

Δεκτή η ένσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής κατά του εκλογικού αποτελέσματος στον α' γύρο

Δεκτή έγινε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, η ένσταση που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκλογές του β' γύρου για την εκλογή δημάρχου στην Καισαριανή, οι οποίες και θα επαναληφθούν.

Υπενθυμίζεται πως στο β' γύρο των εκλογών στο δήμο διεκδίκησαν τη δημαρχία ο Γ. Κοντόσταυλος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Α. Καμπάκας, ο οποίος «προκρίθηκε» έχοντας μία ψήφο περισσότερη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το δικαστήριο θεώρησε δύο ψηφοδέλτια του Α. Καμπάκα ως άκυρα και έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχε θεωρηθεί άκυρο από την εφορευτική επιτροπή, με αποτέλεσμα η τελευταία να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, υπάρχει ένα διάστημα 15 ημερών μέσα στο οποίο ο συνδυασμός του Α. Καμπάκα έχει δικαίωμα αίτησης αναίρεσης, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για τυπικούς μόνο λόγους.

Η ημερομηνία των εκλογών μεταξύ του υποψηφίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ηλία Σταμέλου, και του Γ. Κοντόσταυλου θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε δελτίο Τύπου οι ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ αναφέρουν για την απόφαση του Πρωτοδικείου:

«Σήμερα (σ.σ.. χτες), 6 Οκτώβρη 2014, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε θετική απόφαση στην ένσταση που είχε καταθέσει η "Λαϊκή Συσπείρωση" Καισαριανής κατά του αποτελέσματος του α' γύρου των τελευταίων δημοτικών εκλογών στην πόλη μας.

Η απόφαση αποκαθιστά την πραγματική θέληση που εξέφρασε με την ψήφο του ο λαός της πόλης να είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεύτερη δύναμη στις εκλογές, με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο και να διεκδικήσει στον επαναληπτικό γύρο την ανάδειξή της στη διοίκηση του δήμου.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του β' γύρου των εκλογών στο Δήμο Καισαριανής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ