Κυριακή 17 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργάνωση και αλληλεγγύη

Ως άκρως αντιδραστικό έχει καταγγείλει το νόμο της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση των μεταναστών το ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση κατάργησή του. Παράλληλα έχει καλέσει τους μετανάστες να αυτοοργανωθούν και να παλέψουν με δικά τους αιτήματα, που θα καταθέσουν στην ελληνική κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις των κρατών τους. Ακόμα να παλέψουν μέσα από τα εργατικά συνδικάτα που είναι οι βασικές οργανώσεις αλληλεγγύης τους, κάτι που συμφέρει και τους Ελληνες εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ με σαφείς θέσεις και απόψεις έχει κάνει ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό και το λαϊκό κίνημα ότι πρέπει να ζήσουμε με τους μετανάστες, όταν μάλιστα προβλέπεται μέχρι το 2025 να προστεθούν ακόμα 40 εκατομμύρια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σήμερα υπολογίζονται σε 10% του συνολικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ είναι: Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, με εξαίρεση των εγκληματικών στοιχείων. Με τη νομιμοποίηση να έχουν ίσα δικαιώματα και ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με ίσους μισθούς, με κοινωνική ασφάλιση, συμμετοχή στα συστήματα παιδείας και υγείας, κάλυψη των ανέργων από το ταμείο ανεργίας και να είναι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Το ΚΚΕ θεωρεί τους μετανάστες αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύει ότι πρέπει να έχουν επαφή με το προοδευτικό κίνημα αλληλεγγύης, όπως τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», αλλά και άλλες προοδευτικές ενώσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν, όπως δικηγόρων και γιατρών.

Οσον αφορά το νόμο τον θεωρεί απαράδεκτο και άκρως αντιδραστικό, ο οποίος συμπληρώνεται από τις επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας και τις συνεχείς απελάσεις. Καταγγέλλει ακόμα το νόμο για τη «χαφιεδίστικη» αντίληψη που προβλέπει, ειδικότερα για τις δημόσιες υπηρεσίες, υποχρεώνοντας τους υπαλλήλους να καταγγέλλουν όταν εντοπίζουν παράνομο μετανάστη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνες και ξένοι εργαζόμενοι μαζί για μια αξιοπρεπή ζωή (2013-12-19 00:00:00.0)
Μαζί στον ταξικό αγώνα Ελληνες και μετανάστες εργάτες (2008-03-21 00:00:00.0)
Εισπρακτικός ο νέος νόμος, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα (2001-12-20 00:00:00.0)
Παραμένουν όμηροι (1997-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ