Κυριακή 17 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οργανώνοντας το συλλαλητήριο της 5ης Ιούλη

Μέρες δράσης για την παραπέρα ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση της αντίστασης κόντρα στις επιδιώξεις κεφαλαίου - κυβέρνησης, είναι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο πανεργατικό συλλαλητήριο που έχει οριστεί από το ΠΑΜΕ για τις 5 του Ιούλη. Με τις «μηχανές στο φουλ» στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι περιοδεύουν καθημερινά σε γιαπιά, εργοστάσια, βιομηχανίες, εργασιακούς χώρους, μιλάνε σε συνελεύσεις και προτρέπουν στη συγκρότηση Συντονιστικών Επιτροπών και επιτροπών αγώνα. Καλούν τους εργαζόμενους να συντονίσουν τη δράση και την πάλη τους με τους ΕΒΕ και τους αγρότες και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Να δώσουν έτσι δυναμική απάντηση στα αντιλαϊκά και αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και στη γενικότερη πολιτική της, κλιμακώνοντας τον αγώνα και την αντίδρασης τους, απαιτώντας παράλληλα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στα πλαίσια αυτά, το ΠΑΜΕ στην προκήρυξη που κυκλοφόρησε ενόψει του συλλαλητηρίου απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα «να οργανώσουν χωρίς καθυστέρηση τον κόσμο της δουλιάς. Να συγκροτούν παντού Επιτροπές Αγώνα και Συντονιστικές Επιτροπές. Να συντονίζουν τη δράση τους με ΕΒΕ και Αγρότες. Να εντάξουν στην πάλη τους τα προβλήματα των ΣΣΕ, των δημοκρατικών ελευθεριών, της Παιδείας και της Υγείας. Να δράσουν για τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Να αντιπαλέψουν τις ιδιωτικοποιήσεις».

Για την τακτική της κυβέρνησης, το ΠΑΜΕ σημειώνει πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και ελιγμούς, με στόχο να επισκευάσει το "επικοινωνιακό της προφίλ" και να επαναφέρει τα αντιασφαλιστικά της μέτρα σε βάρος όλων των εργαζόμενων, σε βάρος ανδρών και γυναικών. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά στη στάση της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένη εκτίμηση γίνεται στην προκήρυξη και για το δρόμο που ακολουθεί το συνδικαλιστικό κίνημα: «Κι ενώ οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης, κυβέρνηση και βιομήχανοι, μεθοδεύουν τις αντεργατικές τους επιθέσεις, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσέτρεξαν σε συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας, βοηθώντας έτσι την κυβέρνηση να βγει από τη δύσκολη θέση που την έχουν φέρει οι απεργιακές κινητοποιήσεις, εκθέτοντας το συνδικαλιστικό κίνημα και βάζοντας πλάτη να ξεκινήσει το παζάρι του "κοινωνικού διαλόγου", μέσω των λεγόμενων εμπειρογνωμόνων. Εγραψαν έτσι στα παλιά τους παπούτσια το μήνυμα που έστειλαν τα εκατομμύρια των απεργών».

Απευθυνόμενο προς τα συνδικάτα για το πώς πρέπει να απαντήσουν στις κυβερνητικές προ(σ)κλήσεις σημειώνει: «Το ΠΑΜΕ, με σεβασμό στην εντολή των εκατομμυρίων απεργών, απαίτησε την απόρριψη της πρόσκλησης Γιαννίτση και την άμεση επιστροφή της πρόσκλησης. Αρνήθηκε να πάρει μέρος στη συνάντηση. Αυτή είναι και η μοναδική απάντηση που νομιμοποιούνταν να υιοθετήσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Κι όχι να προστρέχουν και να προβάλλουν ένα συμβιβαστικό πλαίσιο, που κινείται στο γήπεδο των κυβερνητικών επιλογών. Εφτασε να αποδέχεται η ΓΣΕΕ το όριο ηλικίας στα 65!!».

Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ σημειώνει πως σήμερα γίνεται πιο καθαρή η ανάγκη διεκδίκησης και απαίτησης ενός πλαισίου για την κοινωνική ασφάλιση που θα λύνει προβλήματα και θα ικανοποιεί σύγχρονα δικαιώματα σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα, τονίζει, η αναγκαιότητα για βαθύτερες πολιτικές αλλαγές και για ριζική ανατροπή των συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδείχνονται σε βασικές προϋποθέσεις για αποτελεσματική αντεπίθεση των λαϊκών δυνάμεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επόμενος σταθμός η απεργία στις 12 Δεκέμβρη (2007-11-09 00:00:00.0)
Στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ (2005-06-18 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο (2005-06-16 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση στην επιχειρούμενη ανατροπή (2002-06-01 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα (2000-11-28 00:00:00.0)
Θρασύτατη πρόκληση στους οικοδόμους (1998-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ