Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πολύνεκρες επιθέσεις

ΚΑΪΡΟ.--

Κλιμάκωσαν τις επιθέσεις κατά θέσεων του αιγυπτιακού στρατού και της αστυνομίας οι τζιχαντιστές οργάνωσης - παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Χερσόνησο του Σινά, την Κυριακή, ένα 24ωρο μετά την επικύρωση των θανατικών ποινών από δικαστήριο του Καΐρου σε βάρος του αρχηγού των «Αδελφών Μουσουλμάνων», Μοχάμεντ Μπαντίε και άλλων 13 στελεχών της οργάνωσης.

Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής οπότε εξερράγη βόμβα που πυροδοτήθηκε όταν στρατιωτικό μεταγωγικό όχημα με ελαφριά θωράκιση πλησίασε δρόμο κοντά στην κοινότητα Σέιχ Ζουάιντ, στο Βόρειο Σινά. Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι (οι περισσότεροι στρατιωτικοί). Είχε προηγηθεί και άλλη επίθεση αυτοκτονίας ισλαμιστών μισθοφόρων στο Βόρειο Σινά με αποτέλεσμα οκτώ νεκρούς (οι περισσότεροι αστυνομικοί) και 44 τραυματίες. Σε άλλο επεισόδιο, ένας λοχαγός του στρατού και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε επίθεση τζιχαντιστών και κοντά στην πόλη Ράφα, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ώρες, αφότου ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης σε όσους κρίνονται ένοχοι στην κατηγορία ότι σκάβουν ή χρησιμοποιούν υπόγειες στοές που διαπερνούν τα σύνορα, ιδίως τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ