Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Νέο ξενοδοχειακό «γκέτο»

Ενα ακόμα σύγχρονο γκέτο υψώθηκε στον Λαγανά Ζακύνθου στην ξενοδοχειακή επιχείρηση Louis Zante Beach. Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η παραβίαση του ωραρίου εργασίας, των ρεπό, των μισθολογικών αμοιβών, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία, είναι αυτά που επικρατούν στην επιχείρηση. Τα παραπάνω καταγγέλλουν με ανακοινώσεις του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείο του Νόμου.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα. Καμαριέρα με διάστρεμμα στο πόδι, καμαριέρα με εγκεφαλικές κακώσεις από πτώση ραφιού. Τελευταία, καμαριέρα νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με ρινική αιμορραγία λόγω υπορκόπωσης και χρήσης χημικών! Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου οι εργαζόμενες δουλεύουν μέχρι εξόντωσης (20 δωμάτια με αναχωρήσεις το 8ωρο), χωρίς διάλειμμα, για να προλάβουν. Οι υπερωρίες που έγιναν όταν άνοιξε το ξενοδοχείο δεν πληρώθηκαν. Τα ένσημα δεν κολλήθηκαν από την ημέρα που άρχισαν να εργάζονται.

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει «οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι σε θέση και μπορούν να επιβάλουν τα δικαιώματά τους με την οργανωμένη δράση τους μέσα από το σωματείο τους, σε κοινή δράση μ' όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για να αντιμετωπίσουν την οργανωμένη επίθεση του ξενοδοχειακού κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κάνουμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση του στρατονόμου Διευθυντή και των συνεργατών του. Απαιτούμε την εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο του Τουρισμού να αντιδράσουν, να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και τη διεκδίκηση νέων σύγχρονων, που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ