Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται το δράμα προσφύγων - μεταναστών και στη θάλασσα

Κι ενώ συνεχίζονται οι αποσπασματικές και προσωρινές ενέργειες για το μεταναστευτικό με το ασταμάτητο «πήγαινε - έλα» μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, η Μεσόγειος συνεχίζει να γεμίζει με ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται προσπαθώντας να περάσουν σε χώρες της ΕΕ για να γλιτώσουν από το μακελειό σε βάρος τους που προκαλούν οι ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ...

Χτες, στη θαλάσσια περιοχή της Θέρμης Λέσβου 17χρονο προσφυγόπουλο ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα ενώ 15 ακόμη Σύροι εντοπίστηκαν από το σκάφος της νορβηγικής Ακτοφυλακής που συμμετέχει στις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν σώοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Επίσης, στο λιμάνι του Πειραιά αναμενόταν να καταπλεύσει χτες το απόγευμα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη άλλους 2.172 πρόσφυγες, κυρίως από Συρία. Πιθανότατα θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θα αναχωρήσει πάλι για Μυτιλήνη. Οπως έχουμε τονίσει, η «Οδύσσεια» αυτών των ανθρώπων, αντρών, γυναικών, εγκύων, μωρών, μικρών παιδιών, γερόντων δεν σταματά εκεί. Αφού φτάσουν στο λιμάνι ψάχνουν μόνοι τους τρόπους για να μπορέσουν να πάνε γρήγορα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, με τη γνωστή συνέχεια. Να σημειωθεί ότι πρόσφυγες και μετανάστες, και τα παιδιά τους (άνω των 2 χρόνων) δεν παύουν να αποτελούν βορά εκμετάλλευσης τόσο από κυκλώματα των μαφιόζων, όσο και από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τη μετακίνησή τους έναντι αδράς αμοιβής.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας με έγγραφό του προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες συνεχίζει να.. ψάχνει να βρει και δεύτερο πλοίο για τη μεταφορά των προσφύγων. Σύμφωνα όμως με όσα έχουν γίνει γνωστά, τη συγκεκριμένη περίοδο τα περισσότερα πλοία έχουν πληρότητες άνω του 80% και το πρόβλημα μπορεί να ομαλοποιηθεί μόνο από τις αρχές Σεπτέμβρη, όταν η επιβατική κίνηση αρχίζει να μειώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ