Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Με στόχο να αποτελέσει ένα νέο ανάχωμα

Την ανεξαρτητοποίησή τους και τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.ΕΝ.), προχώρησαν χτες 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόεδρος ορίστηκε ο Π. Λαφαζάνης και αναπληρωτές του όρισε τους Δ. Στρατούλη, Θ. Πετράκο και Στ. Λεουτσάκο.

Οι βουλευτές που συνθέτουν την ΚΟ της «Λαϊκής Ενότητας» είναι, εκτός απ' τους προαναφερθέντες, οι: Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Ζάννας Ζήσης, Ζερδελής Ιωάννης, Ησυχος Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Κυρίτση Αγλαΐα, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Σαμοΐλης Στέφανος, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρρέα Ελένη, Κυριακάκης Βασίλειος.

Κατά πληροφορίες, αναμένονται κι άλλες ανεξαρτητοποιήσεις, άγνωστο ωστόσο, εφόσον υπάρξουν, αν θα ενταχθούν στην ΚΟ της ΛΑ.ΕΝ.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν, την ανεξαρτητοποίηση υπέδειξε στον Π. Λαφαζάνη ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου η διερευνητική εντολή να μη βρεθεί στα χέρια της Χρυσής Αυγής.

Χτες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΛΑ.ΕΝ. παραχώρησε την πρώτη του με αυτή την ιδιότητα συνέντευξη Τύπου, με φρασεολογία και θέσεις πανομοιότυπες αυτών με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ «τρύγησε» ψήφους και αναρριχήθηκε στην κυβέρνηση.

Ξεσκονίζοντας τις «αντιμνημονιακές» παντιέρες, με εθνικοπατριωτικές «πινελιές» και ανάσυρση του αντιμερκελισμού, ο Π. Λαφαζάνης ενημέρωσε για την πρόθεση συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου με στόχο την κατάργηση των μνημονίων, κρύβοντας απ' το λαό, όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια απ' το 2012 έως και τον περασμένο Γενάρη, ότι τα μνημόνια είναι συνυφασμένα με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Γι' αυτό μνημονιακού τύπου αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται και σε κράτη που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης, όπως η Βρετανία, η Δανία, τσακίζοντας το λαό. Ως προς αυτά έκανε καθαρό ότι αποτελούν τα ιερά και όσια και του δικού του κόμματος, μιλώντας για «συντεταγμένη» έξοδο απ' το ευρώ, «εφόσον χρειαστεί», όχι όμως απ' την ΕΕ, και προκειμένου να υπηρετηθεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, χάριν της οποίας αράδιασε ένα σωρό από γνωστά νεοκεϋνσιανά μέτρα διαχείρισης με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, π.χ. «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους για να ανασάνει η χώρα», «κοινωνικοποίηση των τραπεζών για να παίξουν έναν αναπτυξιακό ρόλο», «παραγωγική ανασυγκρότηση με ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ρευστότητα στην οικονομία».

Κατά τα λοιπά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την προκήρυξη των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι βιάζεται ώστε να μη ζήσει ο λαός τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου.

Σε ό,τι αφορά τη διερευνητική εντολή, ο Π. Λαφαζάνης ούτε εδώ διαφοροποιήθηκε απ' τον Αλ. Τσίπρα και τα καμώματά του το 2012, όταν περιέφερε επί τριήμερο την εντολή στήνοντας σόου στη Βουλή με κοινωνικούς φορείς και εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Ετσι, παρότι, όπως είπε, δεν υπάρχει δυνατότητα να προκύψει απ' αυτή τη Βουλή κυβέρνηση που θα μπορούσε να στηρίξει, δήλωσε ότι θα πάρει την εντολή και θα κάνει επαφές με πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ