Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διερευνά τη δυνατότητα σχηματισμού αντιλαϊκής κυβέρνησης

Σχήμα εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον Γ. Δραγασάκη υποστηρίζει ο Β. Μεϊμαράκης

Eurokinissi

Συναντήσεις με την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου και τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη είχε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης, που νωρίτερα του είχε παραδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο ενδιάμεσο συνεδρίασε το Ατυπο Πολιτικό Συμβούλιο σε διευρυμένη σύνθεση και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, εξετάζοντας τις εξελίξεις.

Η ηγεσία της ΝΔ φαίνεται αποφασισμένη να κρατήσει την εντολή όσο περισσότερο μπορεί. «Θα κάνω χρήση αυτής της εντολής, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα πριν καταφύγουμε στο έσχατο, που είναι οι εκλογές, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή δε βοηθούν τη χώρα και εξετάζω το ενδεχόμενο εάν εξυπηρετούν σκοπιμότητες, πολιτικές διαπλοκές και όλα τα άλλα σχετικά, τα οποία δεν είναι της ώρας και της παρούσης να αναφέρω», ανέφερε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Β. Μεϊμαράκης.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να εξεταστεί «αν μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή κυβέρνησης, η οποία θα εξασφαλίζει την πολιτική δράση και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και βεβαίως, γιατί όχι, μπορεί να έχει, όπως και χτες τόνισα, πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρώτο κόμμα. Εφόσον ο νυν πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις ευθύνες και θέλει να φύγει».

Απ' την Ζ. Κωνσταντοπούλου ο Β. Μεϊμαράκης ζήτησε να πληροφορηθεί για τη ...δύναμη των κομμάτων και όπως είπε, «να την παροτρύνω να κάνει μια συνάντηση κι αυτή με αρχηγούς κομμάτων, να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια ουσιαστική σοβαρή πολιτική λύση από την παρούσα Βουλή». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι προτίθεται να καλέσει τον Αλ. Τσίπρα σε συνάντηση, προκειμένου να πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης και γιατί παραιτείται, αλλά και να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και τις προθέσεις του μετά τις εκλογές.

Σε ερώτηση για το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί μιας κυβέρνησης απ' την παρούσα Βουλή, υπέδειξε τον Γ. Δραγασάκη, που είναι «συνεργάσιμος και συνεννοήσιμος άνθρωπος» και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «μπορούμε και να πετύχουμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση, ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο ένας για τον άλλο και το πόσο μεγάλες διαφορές μπορεί να έχει». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν επαφές ανάμεσα στους δύο σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Γ. Δραγασάκης, πάντως, απέρριψε την πρόταση, με ανάρτησή του στο twitter. Σε συνέχεια των υπαινιγμών Μεϊμαράκη, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι υπάρχουν «μια σειρά "κρούσματα" που παραπέμπουν σε εκτροπή» και τα οποία «μας υποχρεώνουν να υπενθυμίσουμε, σε όσους παριστάνουν ότι το έχουν λησμονήσει, ότι ο κ. Τσίπρας έχει παραιτηθεί και ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή».

«Προειδοποιούμε ότι η ΝΔ δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία που δεν εντάσσεται στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να απέχουν από ενέργειες και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», αναφέρεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβάζουν στροφές λίγες μέρες πριν ξαναστήσουν κάλπες (2016-01-05 00:00:00.0)
«Εμείς ψηφίζουμε, εσείς εφαρμόστε...» (2015-07-15 00:00:00.0)
Ζητούν παρέμβαση του προέδρου της Βουλής (2014-10-24 00:00:00.0)
Αιχμή του δόρατος του κεφαλαίου η Χρυσή Αυγή (2013-07-26 00:00:00.0)
Μέρα Μαγιού... (2003-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ