Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Θέλει κυβέρνηση συνεργασίας για να χτυπήσει το λαό

Επικριτικός απέναντι στην απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει εκλογές εμφανίστηκε ξανά χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης. Οπως είπε, «ο κ. Τσίπρας μπορούσε να κυβερνήσει. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα να κυβερνήσει με την ανοχή τους και στη Βουλή να ψηφίζουν αυτά που θεωρούν σημαντικά και αυτά που εξασφαλίζουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

Παρά την αντιπολιτευτική ρητορική για ευνόητους λόγους, ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διαθεσιμότητα του ίδιου και του κόμματός του να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας μετεκλογικά και εξέφρασε τη φιλοδοξία το Ποτάμι «να καθορίσει την επόμενη κυβέρνηση». Μάλιστα, στην ερώτηση αν προτίθεται να πάρει μέρος σε κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν ενδεχομένως και οι ΑΝΕΛ - έχοντας στο παρελθόν επικρίνει έντονα την επιλογή τους απ' τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικό εταίρο - αρκέστηκε να δηλώσει πως «ο λαός θα αποφασίσει ποια κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή και ο λαός θα αποφασίσει και σε ποια σειρά θα είναι αυτά τα κόμματα».

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84», χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα «μοιραίο πρόσωπο» που του αρέσει να εκλέγεται, αλλά «απεχθάνεται, φοβάται να κυβερνά». Και πρόσθεσε σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία ότι «δεν ξέρω σε τι θα μας φανεί χρήσιμη, σε μια συγκυρία στην οποία θα έπρεπε, μιλώντας ειλικρινά, σοβαρά και επιδιώκοντας τη μέγιστη συνεννόηση και συναίνεση, να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε επί δεκαετίες, τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ