Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Νοσοκομείο του Κιλκίς οι τραυματίες

Από τη χτεσινή επίθεση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ τραυματίστηκαν πολλοί πρόσφυγες, εκ των οποίων 4 Σύροι πιο σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, η επίθεση από τις συνοριακές δυνάμεις της ΠΓΔΜ έγινε προκειμένου να αποτραπεί η μαζική είσοδος των προσφύγων και μεταναστών. Στο Κέντρο Υγείας νοσηλεύονται ένας 45χρονος με βαθύ θλαστικό τραύμα στον δεξιό μηρό με ύπαρξη ξένου σώματος (θραύσματα πλαστικής σφαίρας), το οποίο αφαιρέθηκε με χειρουργικό καθαρισμό και ακολούθησε συρραφή του τραύματος, και ένας 29χρονος με κάκωση στην αριστερή πλευρά του ώμου από θλον όργανο. Στο Νοσοκομείο Κιλκίς νοσηλεύονται ένας 27χρονος με τραύμα στη γάμπα και ένας 30χρονος με τραύμα στο μάτι.

Η ΠΓΔΜ έκλεισε και πάλι τα σύνορα από το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ ενίσχυσε τη φύλαξή τους με επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις. Από χτες το πρωί τοποθέτησε και ένα χαμηλό συρματόπλεγμα, μήκους 200 - 300 μέτρων, στην ουδέτερη ζώνη, ενώ αναμενόταν και η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με δυνάμεις του Στρατού, στο πλαίσιο της κήρυξης των νότιων συνόρων της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χτες το μεσημέρι, περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες παρέμεναν συγκεντρωμένοι στα σύνορα και στα γύρω χωριά της μεθορίου του Κιλκίς. Οσοι από αυτούς είχαν χρήματα πήραν το δρόμο της προσωρινής επιστροφής προς Θεσσαλονίκη, αναζητώντας στέγη και σίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ