Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΟΤΑΜΙ
«Λαγός» για μνημόνιο, ιδιωτικοποιήσεις, κυβερνήσεις συνεργασίας

«Το μνημόνιο δεν αρκεί για να αποφύγουμε την καταστροφή. Πρέπει να τηρήσουμε τη συμφωνία και παράλληλα να προωθήσουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν περιγράφονται όλες στο μνημόνιο, όπως για παράδειγμα σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία». Τάδε έφη ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ, ως «λαγός» των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, τόσο αυτών που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, όσο και αυτών που διεκδικεί παραπέρα το εγχώριο κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM», παρουσίασε και τους δύο «όρους» συμμετοχής του Ποταμιού σε μια κυβέρνηση προώθησης τέτοιων μεταρρυθμίσεων: «Ο πρώτος όρος είναι η σύνθεση της κυβέρνησης. Εμείς μαζί με αποτυχημένους υπουργούς του παρελθόντος δεν συγκυβερνούμε (...) ο δεύτερος όρος είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μια στρατηγική την οποία δεν έχει. Ποια είναι αυτή; Η εφαρμογή της συμφωνίας, ένα πρόγραμμα για την Παιδεία, ένα πρόγραμμα παραγωγής και εξαγωγών».

Επέμεινε, μάλιστα, ότι «στο μνημόνιο μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι κοινωνικές αδικίες, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί».

Σε αυτήν τη βάση και καθώς η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων έχει πολιτικό κόστος που ψάχνονται να το επιμερίσουν, προωθώντας ταυτόχρονα τα μέτρα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε κυβερνήσεις μεγάλης συνεργασίας. Θα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία θα καθρεφτίζει μια μεγάλη πλειοψηφία στην κοινωνία, ώστε να μην κυβερνάει με το άγχος μην της φύγει κάποιος βουλευτής και "πέσει". Αυτό μπορεί να επιβληθεί με ένα δυνατό Ποτάμι».

Στον ίδιο καμβά, συνέχισε να προπαγανδίζει ζητούμενα του κεφαλαίου: «Το πρώτο πράγμα που έθεσα στη Βουλή, ήταν ότι πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Τότε αντιδρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τις κάνει ασθμαίνοντας».

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η Δράση θα στηρίξει το Ποτάμι και σε αυτές τις εκλογές, όπως και σε αυτές του Γενάρη, με τον πρόεδρό της Θ. Σκυλακάκη (παλαιότερα «δεξί χέρι» της Ντ. Μπακογιάννη) να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης γνωστοποίησε ότι «υπάρχει μια κουβέντα να είναι στα ψηφοδέλτια και ορισμένοι άνθρωποι του ΚΙΔΗΣΟ», του κόμματος του Γ. Παπανδρέου που αποφάσισε να μην κατέβει στις εκλογές επικαλούμενος έλλειψη οικονομικών πόρων.

Σημειωτέον, η Δράση ζητά την «ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα πολύ πιο φιλόδοξο από τη συμφωνία με την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ