Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΚΟ Αττικής με συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου

Συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργαζόμενοι συζητούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ
Συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργαζόμενοι συζητούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ
«Οσοι καθημερινά συμπορευόμαστε με τους κομμουνιστές σε μικρές και μεγάλες μάχες στους χώρους δουλειάς, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Στον κλάδο του τουρισμού, στο βαρύ πυροβολικό της ανάπτυξης στην Ελλάδα, που δε γνώρισε κρίση, η θέση των εργαζομένων διαρκώς χειροτερεύει. Η εντατικοποίηση, οι συμβάσεις μιας μέρας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, γενικεύονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Αντίπαλο δέος σε αυτή την κατάσταση είναι μόνο η αποφασιστική ταξική σύγκρουση, η αντεπίθεση των εργαζομένων, και μόνο το ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να διευκολύνει την ανασύνταξη του κινήματος...».

Τη δήλωση έκανε στο «Ριζοσπάστη», ο Γιώργος, εργάτης στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε την Τετάρτη 2/9 η Κομματική Οργάνωση Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΚΟ Αττικής στη Γούβα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργαζόμενοι του κλάδου που στρατεύονται με το ΚΚΕ, και με ομιλητή το Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Β' Αθήνας. Αντάλλαξαν πείρα και επιχειρήματα ώστε πιο αποτελεσματικά να δώσουν τη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Νίκος Παπαγεωργίου, στέλεχος του Κόμματος στον κλάδο του Επισιτισμού, σημείωσε ότι το ΚΚΕ ανοιχτά και ξεκάθαρα κουβεντιάζει με το λαό για να διαλύσει συγχύσεις και μπερδέματα που οφείλονται στο βομβαρδισμό που δέχεται καθημερινά. «Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, πρόσθεσε, όμως μαζί έχουμε δώσει πολλές μάχες. Στα ξενοδοχεία, στα καφέ, τα εστιατόρια και τα κέτερινγκ οι σκληρές μάχες που δίνουμε πρέπει να οδηγήσουν σε πολιτικά συμπεράσματα, σε ενίσχυση του ΚΚΕ από τους εργάτες».

Ο κεντρικός ομιλητής στη σύσκεψη, Χρ. Κατσώτης
Ο κεντρικός ομιλητής στη σύσκεψη, Χρ. Κατσώτης
«Το ΚΚΕ έχει στην προτεραιότητά του την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ώστε οι εργαζόμενοι μέσα από ένα ρωμαλέο κίνημα να εμποδίσουν, να δυσκολέψουν την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και να κατευθύνουν την πάλη τους στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου», σημείωσε εισηγητικά ο Χρ. Κατσώτης. Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για να μην περάσουν τα αποφασισμένα, βάρβαρα μέτρα, ο υποψήφιος του Κόμματος επέμεινε στην αναγκαιότητα να είναι ισχυρό το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι «να μην έχουν ενισχύσει το μέτωπο των κομμάτων που έχουν πρόγραμμά τους το μνημόνιο, αλλά το ΚΚΕ που είναι απέναντι...».

Οι εργαζόμενοι να γίνουν πρωταγωνιστές με ισχυρό ΚΚΕ

Στις συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ κυριαρχεί το κλίμα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Κατά γενική ομολογία αυτό που «εισπράττουν» είναι η απογοήτευση από τους εργαζόμενους που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα ευελπιστώντας ότι έτσι θα μπει ένα τέλος στον κατήφορο της φτώχειας και της εξαθλίωσης. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απογοητευμένοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τίποτα», παρατηρεί ένας εργαζόμενος παίρνοντας το λόγο και συνεχίζει: «Είναι ευκαιρία να πλησιάσουμε αυτόν τον κόσμο, αλλά να είμαστε υπομονετικοί. Να μην τους μιλάμε "αφ' υψηλού"».

Οπως παρατήρησε ο Χρ. Κατσώτης, «εμείς θέλουμε να συζητάμε με όλο τον εργατόκοσμο, ανεξάρτητα του τι ψήφισε. Να εξηγήσουμε ότι η επιλογή της αποχής, συμφέρει το σύστημα, την ίδια στιγμή που απαιτείται η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική, θάρρος για να παλέψει, να μην παραπλανηθεί. Θέλουμε τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και όχι παθητικούς θεατές. Να παρεμβαίνουν οι ίδιοι διαμορφώνοντας κλίμα αντίθεσης στην κυρίαρχη πολιτική...».

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά εργαζόμενου σχετικά με τη στάση της εργοδοσίας του κλάδου. Οπως είπε για παράδειγμα, από τη μία στο «Κάραβελ» η διοίκηση καλούσε σε στήριξη του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και την ίδια στιγμή στο «Χίλτον», η διοίκηση υποστήριζε ότι προτιμά τη δραχμή για να κερδίζει περισσότερα, επομένως ας αποφασίσουν όπως θέλουν οι εργαζόμενοι... «Αναδεικνύεται και έτσι ότι το πρόβλημα που πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους είναι ποιος κάνει κουμάντο στην παραγωγή, ποιος έχει στα χέρια του την οικονομία και όχι οι τσακωμοί και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους καπιταλιστές...», σημειώνει ο ξενοδοχοϋπάλληλος.

Με αισιοδοξία και επιμονή, για να γίνει η πείρα του λαού δύναμη ανατροπής

Παίρνοντας το λόγο άλλος εργαζόμενος επισημαίνει τις δυσκολίες της μάχης και τις πολύμορφες προσπάθειες του συστήματος να διαιωνίσει την ενσωμάτωση του λαού: «Σήμερα είναι ακόμα πιο σύνθετη η μάχη, παρά την πείρα που απέκτησε ο λαός από τις κυβερνητικές εναλλαγές. Ο,τι κάναμε μέχρι χθες δε φτάνει, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να κερδίσουμε κόσμο με το Κόμμα, αφού και τα αναχώματα είναι περισσότερα από χθες... Το σύστημα έχει πείρα στην ενσωμάτωση και δεν είναι τυχαία η επίθεση ενάντια στο Κόμμα από διάφορες ιστοσελίδες...».

Το στέλεχος του ΚΚΕ σχολιάζοντας την τοποθέτηση, υπογράμμισε ότι τέτοια μορφώματα που δραστηριοποιούνται μέσω διαδικτύου, έχουν κύριο μέλημα το χτύπημα της στρατηγικής του ΚΚΕ, θέλουν να γίνει και το ΚΚΕ σαν τα άλλα κόμματα, να το βάλει το σύστημα στο χέρι, «κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, όπως δεν έγινε εδώ και 97 χρόνια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα, τη Λαϊκή Ενότητα, που «θυμήθηκε στο "και 5" να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση. Πρόκειται για αυτούς, πρόσθεσε, που εδώ και 25 χρόνια λένε ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος για το λαό, ενώ πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια να διαλυθεί το Κόμμα στην κρίση του το 1991. Σήμερα, εδώ και εφτά μήνες, εφάρμοσαν όλους τους μνημονιακούς νόμους, βάφτιζαν "έντιμο συμβιβασμό" τις προτάσεις Τσίπρα, δηλαδή τον πυρήνα του μνημονίου που ψηφίστηκε. Αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν για να αποτελέσουν εφεδρείες, για να εμποδίσουν τη συνάντηση των εργαζομένων με το ΚΚΕ».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για επίμονη, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ακούραστη προσπάθεια ενόψει των εκλογών. «Ανοιγόμαστε θαρρετά σε όλους, ανέφερε ολοκληρώνοντας ο Χρ. Κατσώτης. Δε θα αφήσουμε κανένα περιθώριο αναξιοποίητο. Ο λαός έχει αρκετή πείρα, ήρθε η ώρα να σκεφτεί και να πράξει αλλιώς, να συνειδητοποιήσει τη δυνατότητα που έχει να ανατρέψει τη βαρβαρότητα και να εμπιστευτεί το Κόμμα που είναι μπροστάρης στον αγώνα του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ είναι άνθρωποι που τους βλέπουμε καθημερινά» (2023-05-18 00:00:00.0)
Την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται δυνατό ΚΚΕ (2019-06-19 00:00:00.0)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μια σημαντική μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος (2018-01-09 00:00:00.0)
Δυνατό ΚΚΕ γιατί αυτό είναι το όπλο του λαού (2015-09-18 00:00:00.0)
Χρήσιμο εργαλείο για να φτάσει πιο μακρυά το κάλεσμα του ΚΚΕ (2015-01-17 00:00:00.0)
Αέρας αισιοδοξίας από την πρώτη μέρα (2006-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ