Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Γενική κατεύθυνση της ΕΕ οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές

Το Σισμανόγλειο επισκέφτηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού, το Ωνάσειο ο Χρήστος Κατσώτης

Από την περιοδεία στο Σισμανόγλειο
Από την περιοδεία στο Σισμανόγλειο
Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο επισκέφτηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ. Στις συζητήσεις που έγιναν οι εργαζόμενοι μετέφεραν τα εκρηκτικά προβλήματα και του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπως αυτά εκφράζονται εξαιτίας των περικοπών σε χρηματοδότηση και προσωπικό.

«Εχετε τεράστια εμπειρία και από το χώρο της Υγείας. Οταν η Υγεία κινείται στη λογική του κέρδους, είναι πεδίο επιχειρηματικής δράσης και όχι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, τότε θα έχουμε περικοπή δαπανών, μείωση μισθών, μείωση του "κόστους". Αντίθετα, όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να περάσουν τη λογική ότι φταίει το "στρεβλό" δημόσιο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει πλούτος που θα μπορούσε να διοχετεύεται στην Υγεία, όμως αν συμφωνείς με το δρόμο της αγοράς και της ΕΕ, τα δικαιώματα, οι κοινωνικές παροχές πεθαίνουν. Αυτό συμπεραίνουμε από τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς που πέρασαν». Επίσης τονίστηκε - κάτι που «πατάει» και στην εμπειρία των υγειονομικών - πως τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία δεν στοχεύουν στην εξοικονόμηση και τη μείωση της όποιας «σπατάλης», αλλά είναι γενική κατεύθυνση της ΕΕ η μείωση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές.

Επιπλέον, τόνισε: Αποδείχτηκε ότι δεν ήμασταν οι «κακοί» κι οι «μοναχικοί» που δεν μπήκαμε σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχτηκε πως ο καπιταλιστικός δρόμος, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ γεννούν βαρβαρότητα. Το ΚΚΕ λέει, φτάνει με τις δοκιμές, χορτάσαμε μνημόνια και μέτρα. Υπάρχουν πολλά κόμματα που θα στηρίξουν την εφαρμογή των μέτρων, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν την επόμενη μέρα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμωθεί το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αντιτίθεται σταθερά και ουσιαστικά, μπορεί να βάλει εμπόδια μέσα κι έξω από τη Βουλή, να οργανώσει την πάλη του λαού. Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, είναι αποφασισμένοι - με τη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων - να περάσουν σκληρά μέτρα. Οι εργαζόμενοι θα είναι σε καλύτερη θέση αν το ΚΚΕ είναι δυνατό, αυξήσει τα ποσοστά του, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Αυτό θα φοβίσει τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, το κίνημα θα «ανέβει».

Επίσης, έγιναν συζητήσεις σχετικά με την εναλλακτική πρόταση εξουσίας και οικονομίας του ΚΚΕ, για την έξοδο από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση του πλούτου της χώρας.

Πλούσια συζήτηση, όπου αποτυπώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των εργαζομένων για τις θέσεις του ΚΚΕ, έγινε στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» κατά την περιοδεία του Χρήστου Κατσώτη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, καθώς και τα πλυντήρια και τα μαγειρεία συγκεντρώνονταν οι εργαζόμενοι κι έγιναν ερωτήσεις, όπως τι μέτρα προβλέπει το μνημόνιο 3, για την πολυσυζητημένη «συνεργασία» του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι τελικά αποδείχτηκε στην πράξη, για το παραπλανητικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Παράλληλα, διακινήθηκαν και φύλλα του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη». Ο Χρ. Κατσώτης στάθηκε ιδιαίτερα στο γιατί σήμερα χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ, στην κάλπη και στους αγώνες, τονίζοντας πως ο λαός έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να τα φέρει «τούμπα», να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και να ανοίξει το δρόμο για άλλη οικονομία και εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ