Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2
Με χρεοκοπημένα συνθήματα και μπαγιάτικες αυταπάτες

Τα χρεοκοπημένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, της αυταπάτης περί φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού, επανέλαβε χτες ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης και μάλιστα στην προσπάθειά του να πείσει ότι το σχήμα του είναι το ...νέο κι άφθαρτο!

Ανέσυρε τα περί «δύναμης αλλαγής και ανατροπής στην Ευρώπη», εξηγώντας ότι η πρόταση για εθνικό νόμισμα δεν είναι παρά ένα εργαλείο για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και είναι στην επιλογή της αστικής τάξης η αξιοποίησή του ή όχι. «Εμείς δεν έχουμε λατρεία ή φετίχ με τα νομίσματα. Αν μπορούσαμε αυτό το προοδευτικό μας πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση, να ακυρώσουμε τα μνημόνια, να προχωρήσουμε σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, να το εφαρμόσουμε εντός της Ευρωζώνης, δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα», δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Προχώρησε μάλιστα και στη λαθροχειρία να αποδώσει στο νόμισμα μεταφυσικές ιδιότητες, προσάπτοντας σ' αυτό τις «άγριες πολιτικές λιτότητας» που ασκούνται και κρύβοντας ότι αυτές είναι υπαγορευμένες απ' τις ανάγκες των μονοπωλίων. Στην πραγματικότητα, η Λαϊκή Ενότητα διαμαρτύρεται για το σκέλος αυτών των πολιτικών που στέκονται εμπόδιο στη στήριξη του ντόπιου κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του. Οπως εξάλλου παραδέχτηκε «με τη λιτότητα και τη φορολεηλασία, η οικονομία δεν θα βγει ποτέ από την ύφεση, αλλά θα συνεχίσει να αναπαράγει τον φαύλο κύκλο της οπισθοχώρησης και του κατήφορου».

Ο Π. Λαφαζάνης ξεσκόνισε και τον ισχυρισμό ότι το σχήμα του συνιστά «το καινούριο και το διαφορετικό στην πολιτική ζωή», υποστηρίζοντας ότι τα «παλιά κόμματα» έχουν κοινό πρόγραμμα το μνημόνιο. Αποκρύπτοντας ότι όλα μαζί «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά» έχουν κοινό στόχο την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας. Μάλιστα, προέβλεψε ότι μετεκλογικά «ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, θα κάνουν ένα μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό και συνεταιρισμό, προκειμένου να περισώσουν τα Μνημόνια και να εφαρμόσουν τις μνημονιακές πολιτικές». Βεβαίως, δεν είπε ότι αυτά που λέει τα έλεγε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το Γενάρη του 2015 γεγονός που δεν απέτρεψε το νέο μνημόνιο, γιατί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης όπου πορεύεται και η Λαϊκή Ενότητα δεν επιδέχεται κανενός άλλου είδους πολιτικές απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα.

Με το υποσχεσιολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν κυβερνήσει

Εννοείται ότι ξέθαψε και το υποσχεσιολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν κυβερνήσει, τάζοντας ανάμεσα σε άλλα κατάργηση των μνημονίων, τέρμα στη λιτότητα, στήριξη σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, εθνικοποίηση των τραπεζών, δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων της χώρας «ώστε να διαδραματίσουν αποδοτικό ρόλο για την οικονομία μας». Υποσχέθηκε ακόμα δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, αφορολόγητο όριο τις 12.000 ευρώ για όλες τις κατηγορίες των φυσικών προσώπων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, υποσχέθηκε στους καπιταλιστές πέραν των μέτρων στήριξης της κερδοφορίας τους και νέες συμμαχίες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους μέσω μιας «πολυδιάστατης ανεξάρτητης πολιτικής ενεργειακών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων».

  • Στο μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξη Τύπου, όπου αναμενόταν να ανακοινώσει την συνεργασία του με την Λαϊκή Ενότητα, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι: «Πώς να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; Οταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την Ευρωζώνη; Εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους δυτικοευρωπαίους» και πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητά του στη ΛΑΕ «θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «για να τιμήσω τη μητέρα μου και τον αδελφό μου, ανήκω στην οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ της Πάρου. Εκείνοι θα μου δώσουν εντολή να τους εκπροσωπήσω. Εκείνοι θα μου το πουν».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε καρυδιάς (2021-02-12 00:00:00.0)
Η ΛΑΕ λέει ότι υπάρχει «αντιμνημονιακή λύση». Γιατί να μην τη στηρίξουμε; (2015-09-17 00:00:00.0)
Κακή αντιγραφή (2015-09-10 00:00:00.0)
Εσωκομματικές κόντρες και ξεκαθαρίσματα (2015-08-14 00:00:00.0)
Αντεργατική πολιτική παντού (2015-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ