Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Να σταματήσει το «τζογάρισμα» των αποθεματικών

Να σταματήσει άμεσα το «τζογάρισμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο απαιτεί σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας το συνδικαλιστικό κίνημα ενόψει και του συλλαλητηρίου στις 5 του Ιούλη, να το αναδείξει ως ένα από τα σοβαρά ζητήματα, απαιτώντας την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αποκαλύπτει στους εργαζόμενους την πελώρια ευθύνη της κυβέρνησης, του διοικητή του ΙΚΑ και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που με την απόφασή τους να "τζιράρουν" τα αποθεματικά των Ταμείων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχουν έως σήμερα χαρίσει περίπου 210 δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οσοι συναίνεσαν και εξακολουθούν να συναινούν στο έγκλημα αυτό, είναι σαφές ότι στόχο έχουν την αφαίμαξη των ασφαλιστικών οργανισμών και την τελική χρεοκοπία τους. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, στην ουσία χρηματοδοτούν με κονδύλια του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που από κοινού με άλλους επιτήδειους λυμαίνονται το χρηματιστηριακό τζόγο.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα ενόψει του συλλαλητηρίου στις 5 του Ιούλη, να αναδείξει αυτό το σοβαρό ζήτημα και να απαιτήσει άμεσα και μαχητικά την επιστροφή των 210 δισεκατομμυρίων δραχμών στα ταμεία των Ασφαλιστικών Οργανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ