Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς «Ηλεκτρικό» και πράσινα σήμερα 12 - 4 μ.μ.

Χωρίς «ηλεκτρικό σιδηρόδρομο» και πράσινα λεωφορεία θα μείνει σήμερα η πρωτεύουσα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ τις ώρες αυτές έχουν κηρύξει νέα 4ωρη στάση, μετά την αυταρχική και παρελκυστική τακτική της διοίκησης στο θέμα της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Η διοίκηση ΗΣΑΠ, η οποία την περασμένη Παρασκευή είχε ανακοινώσει ότι θα αραιώσει κατά 3 με 4 λεπτά τα δρομολόγια του «ηλεκτρικού» μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της διαιτησίας, με χτεσινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, εκτός από σήμερα, τις ώρες της στάσης εργασίας των εργαζομένων (12 - 4 μ.μ.).

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για το 2001, έχουν πραγματοποιήσει ήδη μια 4ωρη στάση εργασίας στις 27 του Ιούνη, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Σωματείων τους, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Η διοίκηση των ΗΣΑΠ με προσφυγή της στα δικαστήρια, είχε ζητήσει να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η πρώτη στάση εργασίας των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια, όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία Εργαζομένων ΗΣΑΠ, προσέφυγε αιφνιδιαστικά και μονομερώς στη διαδικασία της υποχρεωτικής διαιτησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ