Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο χορό... του διαλόγου και οι έμποροι

Πλάτη για να προχωρήσει η αντιασφαλιστική λαίλαπα βάζει και η ηγεσία των εμπόρων, παίρνοντας και αυτή θέση με τη σειρά της στην ορχήστρα του «κοινωνικού διαλόγου». Στη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τάχτηκε υπέρ ενός νέου ασφαλιστικού πλαισίου, μέσα από έναν «Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο», αλλά ο πρόεδρός του Χ. Φώλιας αρνήθηκε να πει τι συγκεκριμένο προτείνουν.

Και αυτό, όπως είπε, γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει συγκεκριμένη εικόνα για τον αριθμό των εργαζομένων, τον αριθμό των συνταξιούχων, το ύψος του χρέους του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Από την πλευρά του, ο Τ. Γιαννίτσης φάνηκε ικανοποιημένος από τη συνάντηση και είπε ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι ένα διάστημα που θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσουν μια σειρά ζητήματα, ενώ ορίστηκε νέα συζήτηση για το τέλος Αυγούστου.

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Ο «κοινωνικός διάλογος» δεν περιορίζεται μόνο στις επαφές των «κοινωνικών εταίρων» αλλά προωθείται και μέσω της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που έχει ορίσει το υπουργείο Εργασίας. Ετσι, χτες, στην πρώτη συνάντηση με την Επιτροπή προσήλθαν τα επιστημονικά στελέχη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ύστερα από σχετική εντολή του προεδρείου της Συνομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν πληροφορίες και διευκρινίσεις για τη μελέτη που έχει συντάξει το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ. Ολα μάλιστα δείχνουν ότι την κυβέρνηση λίγο την ενδιαφέρει μια σε βάθος συζήτηση των δεδομένων της κοινωνικής ασφάλισης. Σημασία για αυτή έχει να επικαλεστεί αυτές τις συναντήσεις και τις «εργασίες» της Επιτροπής για να προωθήσει τις ειλημμένες αντιασφαλιστικές αποφάσεις. Και όσον αφορά το τελευταίο, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ της έδωσε αρκετό έδαφος για να προχωρήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ