Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ολοκληρώθηκε χτες αργά το βράδυ η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή, με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 155 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν την κυβέρνηση. Κατά ψήφισαν ακόμα οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της Ενωσης Κεντρώων, καθώς και τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση που έχει ξεκινήσει ήδη τη νέα αντιλαϊκή επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου, με την επιβολή μέτρων σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, περιέγραψε μέσα στις τρεις μέρες της συζήτησης στην Ολομέλεια, όλο το πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα, υποσχέθηκε νέα πεδία κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο, ενίσχυση των καπιταλιστικών επενδύσεων πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων, πλέον τις αμέσως επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή -με ένα νομοσχέδιο όπως δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη- το πρώτο πακέτο των «προαπαιτούμενων», με στόχο να «τρέξει» η πρώτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπονται στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ - ΔΝΤ.

Κόντρα στις ξεκάθαρες προθέσεις της κυβέρνησης για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, όπως αυτές περιγράφηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς και τους υπουργούς της κυβέρνησής του τις προηγούμενες τρεις μέρες, οι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό σε οργάνωση της πάλης του, έτσι ώστε να μπουν εμπόδια στην πολιτική που τον τσακίζει, να μπει στο επίκεντρο η άμεση ανακούφισή του, η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του, η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ