Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Θερίζει η ανεργία

Στο δρόμο του αγώνα θα πορευτούν ξανά άνεργοι, εργαζόμενοι, αγρότες και σύσσωμοι οι κάτοικοι της περιοχής της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Την ερχόμενη Δευτέρα 16 του Ιούλη και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Ανεργίας της ευρύτερης περιοχής Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας» θα δώσουν το «παρών» και θα διαδηλώσουν στην Αθήνα.

Το κλείσιμο από την κυβέρνηση της ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη) που ο ιδιοκτήτης της Κ. Βαρβούτης, άφησε χρέος πάνω από 500 εκατομμύρια δραχμές σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους 330 πρώην εργαζόμενους, η έλλειψη οποιασδήποτε άλλης παραγωγικής διαδικασίας, η ανυπαρξία αγροτικής υποδομής και η ολοσχερής εγκατάλειψη, «έχουν φτάσει τον κόμπο στο χτένι». Σε πρόσφατη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων που έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανεργίας, εκφράστηκε με «δυνατή φωνή» η οργή και αγανάκτηση που διακατέχει τους κατοίκους που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για αγώνα.

«Δε μας μένει άλλος δρόμος, αφού οι υπουργοί μας κοροϊδεύουν και ο πρωθυπουργός δε μας δέχεται ν' ακούσει τα προβλήματά μας», ειπώθηκε, χαρακτηριστικά, από έναν από τους χιλιάδες άνεργους της περιοχής. Η Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, γι' αυτούς τους λόγους καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, σε δυναμικό παρών στη διαδήλωση της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ