Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη των συνταξιούχων

Τη συμπαράστασή τους στους απεργούς γιατρούς του ΙΚΑ και την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ζητάνε με ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΤΑΕ.

Οι Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες καταδικάζουν την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, σχετικά με την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, η οποία «τους παραπέμπει από τον έναν υπουργό στον άλλο και προσπαθεί να τους φέρει σε αντιπαράθεση με τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους που ταλαιπωρούνται αυτό το διάστημα».

Επίσης καταδικάζουν το διοικητή του ΙΚΑ κ. Νεκτάριο, ο οποίος «ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με την κυβέρνηση και ενεργεί σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, το δε φιρμάνι του διοικητή μας θυμίζει παλιές μαύρες ημέρες».

«Συγκλονίζει την περίοδο αυτή το τεράστιο πρόβλημα υγείας του λαού μας, με το τερατούργημα του κ. Παπαδόπουλου, που ουσιαστικά διαλύει την περίθαλψη των Ασφαλιστικών Ταμείων, με τον Ενιαίο Φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και τον ΟΔΙΠΥ. Ετσι χωρίς καμία υλικοτεχνική υποδομή οδηγούνται σε βασανιστικές περιπέτειες εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, τονίζεται ότι «ακέραια την ευθύνη για αυτές τις άθλιες πολιτικές επιλογές έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα προχωρεί στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη δημιουργία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, για να περάσει από την κερκόπορτα αυτό που δήλωσε ότι τάχα τα παίρνει πίσω, χωρίς προαπαιτούμενα. Επίσης μειώνει την κρατική επιχορήγηση στα Ασφαλιστικά Ταμεία για τα 355 δισ. που χρωστάνε τα δημόσια νοσοκομεία. Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι, για την ταλαιπωρία που δέχονται αυτές τις μέρες, την αγανάκτησή τους να τη στρέψουν στην κυβέρνηση που είναι η μόνη υπεύθυνη, που με την αδιάλλακτη και αλαζονική στάση τους γυρίζει την πλάτη στα σοβαρά και δίκαια αιτήματα εργαζομένων και συνταξιούχων».

  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καταδικάζει με ψήφισμά του την πολιτική διώξεων της κυβέρνησης και δηλώνει αρωγός σε όποια προσπάθεια έχει σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την άριστη υγειονομική κάλυψη των ασφαλισμένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ