Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΕΧΩΔΕ
Σχέδια για 65 ώρες δουλιά τη βδομάδα

Μετά την ψήφιση των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ουσιαστικά ότι ακόμα και αυτά τα «τερατουργήματα» της κυβέρνησης δεν είναι αρκετά! Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κ. Γιάνναρου, γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τις ανάγκες σε στελεχικό δυναμικό που θα απαιτηθούν την επόμενη διετία για τα Ολυμπιακά έργα.

Ο κ. Γιάνναρος ζητά επίσημα να επιτραπεί η εργασία για 60 ή 65 ώρες εβδομαδιαίως και μάλιστα εκτός των ορίων αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης και αυτών των νομοθετημάτων της κυβέρνησης! Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Τεχνιτών Υπαλλήλων Ελλάδος και με ανακοίνωσή του τονίζει ότι όφειλε ο κ. Γιάνναρος να γνωρίζει ότι οι Τεχνικές Επιχειρήσεις απασχολούσαν και απασχολούν τον ελάχιστο δυνατό αριθμό εργαζομένων και μάλιστα έμπειρων στελεχών για λόγους οικονομίας, ώστε σήμερα, με απόλυτη ευθύνη τους, να μην επαρκούν οι εξειδικευμένοι, όπως και ο ίδιος παρατηρεί.

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση ότι υπάρχει ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εργοτάξια από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ, καθώς εκεί επικρατούν ακραίες μορφές εργασιακών σχέσεων, όπως απασχόληση των στελεχών ως «ελευθέρων επαγγελματιών» με δελτία παροχής υπηρεσιών, όπου οι εργαζόμενοι αμείβονται με αμοιβές πολύ χαμηλότερες των συμβατικών, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ