Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Υποσχέσεις στο... παραπέντε

Τη χορήγηση δραχμικού επιδόματος από 1/9/2001 καθώς και την άμεση προκήρυξη προσλήψεων για τα ασφαλιστικά ταμεία, υποσχέθηκε χτες το βράδυ η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία που από σήμερα είχαν αποφασίσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε αργά χτες το βράδυ, επήλθε συμφωνία με τη διοίκηση των Ομοσπονδιών διοικητικών υπαλλήλων και υγειονομικών υπαλλήλων του ΙΚΑ και των εργαζομένων στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, που προβλέπει - τη μη αναδρομική - καταβολή του επιδόματος των 60.000 από 1/9/2001 (σ.σ.: σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε υπόσχεση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ότι θα περάσει σχετική διάταξη με τροπολογία εντός του Αυγούστου). Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσπευση των διαδικασιών για τις προβλεπόμενες προσλήψεις του 2001 και άμεσο προγραμματισμό για προσλήψεις για το 2002 μέσω του ΑΣΕΠ.

Οπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, σήμερα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσουν οι Ομοσπονδίες με θέμα την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ