Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ο αγώνας τους φέρνει νίκες

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δ. Βανδώρος ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης στο εργοτάξιο του Μετρό, μετά από 7 απεργιακές κινητοποιήσεις
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δ. Βανδώρος ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης στο εργοτάξιο του Μετρό, μετά από 7 απεργιακές κινητοποιήσεις
Αλλη μια νίκη πέτυχαν με τις συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και ειδικότερα στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ, σε μια εποχή που εργασιακές σχέσεις και ωράρια ανατρέπονται και ελαστικοποιούνται. Υστερα από εφτά κινητοποιήσεις εξανάγκασαν την κοινοπραξία να αποδεχτεί το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών τους.

Συγκεκριμένα χτες οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας στα Σεπόλια, στη 1 το μεσημέρι, ενώ μία ώρα νωρίτερα είχαν ξεκινήσει στάση εργασίας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με εκπροσώπους της κοινοπραξίας, απαιτώντας να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, που τους έχουν ήδη γνωστοποιήσει με κοινό τους υπόμνημα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, η Πανελλήνια Ενωση Χειριστών και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δ. Βανδώρος, ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι η κοινοπραξία αποδέχτηκε να αυξηθούν τα μεροκάματα των οικοδόμων κατά 6,5%, έτσι όπως αυτά είναι διαμορφωμένα από 1-6-2001 (ήδη από την αρχή του χρόνου οι εργαζόμενοι είχαν πάρει αύξηση 4%), και τα μεροκάματα των χειριστών μηχανημάτων κατά 6% από την αρχή του χρόνου συν τη μείωση των ωρών εργασίας από 40 σε 38 ώρες την εβδομάδα.

Ο Τ. Κατής, πρόεδρος του παραρτήματος Οικοδόμων στο ΜΕΤΡΟ, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων επισήμανε ότι «το σημερινό αποτέλεσμα είναι καλό από την άποψη ότι προηγήθηκαν εφτά αγωνιστικές κινητοποιήσεις και επιπλέον είχαμε αποφασίσει απεργία για την Παρασκευή, αν ήταν αρνητικά τα σημερινά αποτελέσματα. Κάτω από αυτή την πίεση η εργοδοσία έκανε πίσω και ήρθε πιο κοντά στα αιτήματα. Μπορεί να μην πετύχαμε απόλυτα αυτό που απαιτούμε, αλλά το πλησιάσαμε πολύ» και πρόσθεσε ότι το Συνδικάτο θα συνεχίσει την αγωνιστική του δράση και για άλλα προβλήματα, όπως αυτό των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς.

Στο μεταξύ συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της Αττικής Οδού για καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες εργασίας, πραγματοποιούν σήμερα στάσεις εργασίας στο έργο της Αττικής Οδού - από την Ελευσίνα έως και το εργοτάξιο της εταιρίας «Παντεχνικής» - από τις 7 το πρωί έως στις 10 το πρωί και αύριο Παρασκευή, πάλι στην Αττική οδό, στα εργοτάξια μιας σειράς εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ