Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΔΑΠ
Προειδοποιεί για διακοπές παροχής

Την καθιέρωση νέου «κοινωνικού τιμολογίου» για τις «ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» ανακοίνωσε χτες η ΕΥΔΑΠ, αρχής γενομένης από την 1η Φλεβάρη και θα αφορά κύριες κατοικίες είτε ιδιόκτητες είτε μισθωμένες, την ίδια στιγμή όμως που, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει προσπάθεια είσπραξης οφειλών κατά τα πρότυπα της ΔΕΗ.

Η δωρεάν παροχή θα φτάνει τα 6 κυβικά μέτρα νερού το τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος θα παρέχονται δωρεάν επιπλέον 3 κ.μ. νερού. Η ΕΥΔΑΠ υπολογίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα παραχωρηθεί δωρεάν νερό για ένα χρόνο σε περισσότερους από 111.000 πολίτες, περίπου σε 58.000 νοικοκυριά, δηλαδή τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, άρα περιορισμένο αριθμό ανθρώπων του μόχθου σε σχέση με αυτούς που έχουν ανάγκη. Για τους πολλούς, όμως, μπορούν δεν μπορούν τους εξαναγκάζουν να πληρώνουν κανονικό τιμολόγιο.

Γι' αυτό και η ανακοίνωση της παραπάνω παροχής συνοδεύτηκε και από ανακοινώσεις αναφορικά με τις ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς προς την επιχείριση, με δυνατότητα διακανονισμού με δόσεις σε όσους έχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ. Δηλαδή, και αυτοί που θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο καλούνται να πληρώσουν τα χρέη τους με διακανονισμό.

Οπως ανακοινώθηκε, η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ, ο αριθμός τους θα καθορίζεται κατά περίπτωση και για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου αλλά και όσους οφειλέτες εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους, προβλέπεται απαλλαγή από προσαυξήσεις, εφόσον αυτές ρυθμιστούν κατά ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Τέλος, απευθύνεται ρητή προειδοποίηση για διακοπή της παροχής του νερού σε όσους καθυστερήσουν την καταβολή τριών δόσεων, μετά τη ρύθμιση, ενώ σε περίπτωση τετράμηνης καθυστέρησης θα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις, τόκοι και πρόστιμα, που είχαν αρχικά αφαιρεθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ