Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ
«Εποικοδομητικό πνεύμα» με τον όμιλο Μυτηλιναίου για την τιμή του ρεύματος

Να επιδείξει «εποικοδομητικό πνεύμα» στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις καλεί η ΔΕΗ ΑΕ την «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (ΑτΕ), σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τη μεταξύ τους διένεξη για το ύψος της τιμής ρεύματος που προμηθεύει η ΔΕΗ ΑΕ την εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου. Η χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ ΑΕ προέκυψε σε συνέχεια της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία επί της ουσίας δεν παρεμβαίνει στο ζήτημα, αλλά καλεί τις δύο επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η ΔΕΗ ΑΕ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι όπως έχει ήδη δεσμευτεί, θα «εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και διαπραγμάτευσης» και επιπλέον θα αποφύγει ενέργειες που θα «επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και θα δυσχεραίνουν το διάλογο και τη διαπραγμάτευση...».

Εκτιμά, επίσης, ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν προδικάζει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ως προς την τιμολόγηση της ΑτΕ, «ούτε προσθέτει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προβλεπόμενα στους κώδικες σε ό,τι αφορά στους μεγάλους καταναλωτές: η τιμολόγηση όλων θα προκύψει κατόπιν διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη το καταναλωτικό προφίλ ενός εκάστου».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ ΑΕ, έπειτα από την απόφαση που έλαβε στις 7 Δεκέμβρη 2015, έχει ορίσει 56 διαφορετικά τιμολόγια προς τους μεγάλους καταναλωτές της, βάσει των οποίων θα γίνεται στο εξής η τιμολόγηση ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης.

Τέλος, καλεί την εταιρεία του Μυτιληναίου «να προσέλθει στο διάλογο και στη διαπραγμάτευση με το επιβαλλόμενο εποικοδομητικό πνεύμα», ενώ επισημαίνει ταυτόχρονα πως «με δεδομένο το μέγεθος της κατανάλωσης της ΑτΕ (περίπου 5,5% της ηπειρωτικής χώρας), η όποια λύση δοθεί στο θέμα της τιμολόγησης θα έχει αντίκτυπο σε όλους τους άλλους καταναλωτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ