Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλασάρει το δικό της μείγμα ως καλύτερο για το κεφάλαιο

Κλιμακώνει η νέα ηγεσία της ΝΔ την προσπάθειά της να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην κυβέρνηση, από τη σκοπιά του ποιος μπορεί να προωθήσει καλύτερα το μείγμα διαχείρισης που έχει ανάγκη το εγχώριο κεφάλαιο.

Σ' ένα τέτοιο πλαίσιο, που καμιά σχέση δεν έχει με τα λαϊκά συμφέροντα, λίγες μόλις ώρες πριν τη χτεσινή συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αλ. Τσίπρα, η ΝΔ επέλεξε διά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκου, να επιτεθεί στην κυβέρνηση με αφορμή τους διορισμούς στην κρατική μηχανή φιλικών ή συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του κράτους. Παντού "σύντροφοι", συγγενείς και φίλοι της εξουσίας. Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία. Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γ. Κουμουτσάκος, αποσιωπώντας ότι το Δημόσιο, εκτός όλων των άλλων λειτουργιών του συνολικά υπέρ του κεφαλαίου, αξιοποιείται απ' όλα τα κόμματα που διαχειρίζονται την αστική διακυβέρνηση και ως εργαλείο στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς, αλλά και ως μηχανισμός ενσωμάτωσης.

Παραπέρα, ο νέος αντιπρόεδρος, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο «Βήμα FM», επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ατελέσφορο μείγμα πολιτικής, στην οποία η ΝΔ δεν προτίθεται να συναινέσει. Ισχυρίστηκε, χαρακτηριστικά, ότι «στο Ασφαλιστικό η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω συγκεκριμένων χειρισμών της κυβέρνησης αυτή τη χρονιά και πως στην οικονομία επίσης η κατάσταση επιδεινώθηκε», κρύβοντας και αυτός το ταξικό περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφημίσει το κοινωνικό της πρόσωπο με τις καθαρίστριες κ.τ.λ., την ίδια στιγμή έχει επιτρέψει να δημιουργηθούν 200.000 παραπάνω άνεργοι και την ίδια στιγμή να 'χουμε 200.000 λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές» ανέφερε, για να προσθέσει: «Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη, πήραμε δικά μας αυστηρά μέτρα, δεν είναι ώρα, την ώρα που βλέπουμε μπροστά μας μια ατελέσφορη πολιτική, να βάλουμε την υπογραφή μας και σ' αυτή την πολιτική. Εχει 153 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, μπορεί λοιπόν να προχωρήσει».

Παραπέρα, στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν τη ΝΔ ικανή και έτοιμη να προβάλει και να υλοποιήσει τις καλύτερες λύσεις πάνω στα ζητήματα που καίνε τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, στοιχίζοντας ευρύτερα στρώματα πίσω από τα τέτοια προτάγματα, τόνισε ότι «η εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ είναι μία ευκαιρία, έτσι ώστε έμπρακτα η ΝΔ να δείξει ότι μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και ότι είναι η ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος εκφράζει ένα πιο... «κοινωνικό προφίλ», ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη χτεσινή συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, διαβεβαίωσε ότι «στον πολιτικό λόγο της ΝΔ η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση»...

Να σημειωθεί, τέλος, ότι συνεχίζοντας ένα μπαράζ συναντήσεων με αντικείμενο την πορεία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας και τις συνεχιζόμενες διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, αύριο με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη και την Παρασκευή με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ