Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χρονιάτικη συνεστίαση

Παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/1 η χρονιάτικη συνεστίαση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), με τη συμμετοχή αγωνιστριών - αγωνιστών, απογόνων και φίλων της Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Το «παρών» στη συνεστίαση έδωσε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο χαιρετισμό του, απέτισε τιμή στους αθάνατους ήρωες της ταξικής πάλης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αλληλεγγύης, του ΔΣΕ, στους αγωνιστές της πολιτικής προσφυγιάς, όλους αυτούς που έδωσαν τα καλύτερα χρόνια τους στον αγώνα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες γι' αυτούς, για τα παιδιά τους, για τα εγγόνια τους, για τα εγγόνια μας.

Παράλληλα, έστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα του αγώνα, της φτωχής αγροτιάς που βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, στους εργάτες και υπαλλήλους, στους αυτοαπασχολούμενους, που διαδηλώνουν όλες αυτές τις μέρες για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Οπως σημείωσε, άλλωστε, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ εμπνέουν αυτούς τους αγώνες, γιατί τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς σκληρό αγώνα και πάλη, χωρίς θυσίες των εργαζομένων, του λαού μας.

Ο Δ. Κουτσούμπας με την ιστορική φωτογραφία που του δώρισε η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ο Δ. Κουτσούμπας με την ιστορική φωτογραφία που του δώρισε η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Στην ομιλία του, ο Θοδωρής Αυγέρος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αφιέρωσε την εκδήλωση στους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Οπως είπε, η δράση του ΔΣΕ αποτελεί κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας τον 20ό αιώνα, καθώς αντιπαρατέθηκε η ένοπλη μαζική λαϊκή πάλη με την ένοπλη θεσμική κρατική βία, η οποία στηριζόταν από τον εγγλέζικο και αμερικανικό ιμπεριαλισμό. «Δεκατρείς μήνες μετά τη Βάρκιζα, η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ήταν σε βάρος του ΕΑΜ. Το λαϊκό κίνημα βρέθηκε στο δίλημμα υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση. Τελικά επέλεξε το δεύτερο, όπως κάθε λαός αρνείται να δεχτεί την ταπείνωση και τον εξανδραποδισμό του», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του Νοέμβρη του τρέχοντος έτους θα γίνει το 14ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ χάρισε στον Δ. Κουτσούμπα μία φωτογραφία από μεγάλη συγκέντρωση του λαού της Αθήνας το 1945 στο Καλλιμάρμαρο, με μέλη του Κόμματος να σχηματίζουν στις εξέδρες του Σταδίου με τα σώματά τους τα αρχικά «Κ-Κ-Ε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ