Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

«Ενας αιώνας αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»! Με το σύνθημα αυτό και θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα, σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης, παρουσία πλήθους κόσμου κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ χτες βράδυ, στον Περισσό, προς τιμήν του Ν. Μπελογιάννη, ο οποίος σαν χτες, 30 του Μάρτη, εκτελέστηκε το 1952.

Στην είσοδο του αίθριου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, δέσποζε το μνημείο για τον Ν. Μπελογιάννη, φιλοτεχνημένο απ' τον Μέμο Μακρή. Το μνημείο ήταν εγκατεστημένο στη Βουδαπέστη, μετά τις ανατροπές η κυβέρνηση το αποκαθήλωσε, ωστόσο μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην Ουγγαρία το περιφρούρησαν και το παρέδωσαν στην ΚΕ του ΚΚΕ. Χτες βράδυ, που αποκαλύφτηκε το έργο στη νέα του θέση, δεκάδες κόκκινα γαρύφαλλα το στόλισαν, ως υπόμνηση της δέσμευσης για συνέχιση του αγώνα για τα ιδανικά που με τη ζωή του υπερασπίστηκε ο Ν. Μπελογιάννης.

Δίπλα στο μνημείο αναρτήθηκε επιγραφή με τα ονόματα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που έπεσαν στις επάλξεις του αγώνα.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και πολλά ακόμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ