Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιστολή διαμαρτυρίας για τις διώξεις μελών της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας

Από πρόσφατη δράση των νεολαίων κομμουνιστών στο Βελιγράδι για την μέρα των προσφύγων και ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Από πρόσφατη δράση των νεολαίων κομμουνιστών στο Βελιγράδι για την μέρα των προσφύγων και ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η ΚΝΕ στον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα, για τις διώξεις ενάντια σε μέλη της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) στη Σερβία.

Στην επιστολή, που υπογράφει το ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε για τις αντιδημοκρατικές διώξεις ενάντια σε μέλη της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) στη Σερβία. Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι αγωνιστές της SKOJ γίνονται στόχος των κρατικών μηχανισμών καταστολής της Σερβίας.

Στις 23 Φεβρουαρίου του 2016 πραγματοποιήθηκε διάλεξη στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Βελιγραδίου, από τον Michael Davenport, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Σερβία. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν μέλη της SKOJ και εξέφρασαν το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα, να εναντιώνονται στην ΕΕ και την πολιτική της, να εναντιώνονται στην παρουσία του Ευρωπαίου αξιωματούχου στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Τα μέλη της SKOJ δεν άσκησαν κανενός είδους σωματικής ή λεκτικής βίας, δεν εξύβρισαν ούτε προσέβαλαν κανέναν. Αντίθετα, κάθονταν ήρεμα στα καθίσματά τους και εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους κατά της παρουσίας των υπαλλήλων της ΕΕ στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

Στη συνέχεια, οι security του πανεπιστημίου σε συνεργασία με αστυνομικούς χωρίς διακριτικά συνέλαβαν και παρέδωσαν στην αστυνομία τα μέλη της SKOJ, Bogdan Ninkovic και Milan Petkovic. Ενάντιά τους απαγγέλθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες και σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου του 2016, είναι προγραμματισμένη η ακροαματική διαδικασία στο Βελιγράδι.

Σημειώνουμε πως η σύλληψη στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, καθώς και η παρουσία της αστυνομίας μέσα στη σχολή αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της αυτονομίας και του πανεπιστημιακού ασύλου στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου!

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της SKOJ, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας στη χώρα τους και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Διαμαρτυρόμαστε για τις διώξεις και την ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων των συντρόφων της SKOJ. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι αντιδημοκρατικές διώξεις ενάντια τους! Δηλώνουμε με αποφασιστικότητα πως "οι διώξεις και ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσουν"!

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ