Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Ετοιμη να πάρει κάθε μέτρο για την άμυνά της

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Θα λάβει όλα τα «φυσικά μέτρα», για να αντιμετωπίσει τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, που ήδη αποφάσισαν ΗΠΑ - Νότια Κορέα, δηλώνει η ΛΔ Κορέας, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στρατού της χώρας. Η ανακοίνωση φέρεται να επισημαίνει ότι οι σχετικές αποφάσεις θα καταληχθούν όταν οριστικοποιηθεί και η εγκατάσταση του THAAD, που οι αρχές της ΛΔ Κορέας συνδέουν με «σοβαρή απειλή» για τη χώρα και επισημαίνουν ότι τα μέτρα που η ίδια δρομολογεί είναι «αμυντικά».

Επιπλέον, η Πιονγιάνγκ, αντιδρώντας στις νέες μονομερείς κυρώσεις που αποφάσισε η Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε ότι θα διακοπεί εντελώς η τελευταία γραμμή επαφής που είχε απομείνει ανοιχτή μεταξύ των δύο χωρών. Πρόκειται για τη γραμμή που είναι γνωστή και ως γραμμή «Νέα Υόρκη».

Την περασμένη Παρασκευή, Σεούλ και Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν να εγκαταστήσουν στην Κορεατική Χερσόνησο το υπερσύγχρονο αντιπυραυλικό THAAD, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Κίνας και της Ρωσίας. Η απόφασή τους είναι ενταγμένη στην ευρύτερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και δεν αφορά μόνο το πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔ Κορέας, όπως ισχυρίζονται οι δύο δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους. Γενικότερα, Ασία - Ειρηνικός εξελίσσονται σε περιοχή με μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμών, με όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα να δηλώνουν την «ετοιμότητά» τους να προστατέψουν τα συμφέροντά τους με κάθε τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ