Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πρώτος τελικά ο συνασπισμός του Τέρνμπουλ

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Ετοιμος να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση δηλώνει ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ, ηγέτης του συντηρητικού «Φιλελεύθερου» κόμματος που ήταν και η ραχοκοκκαλιά του συνασπισμού «Εθνική Συμμαχία». Ελάχιστες ψήφοι μένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και πλέον θεωρείται βέβαιη η πρώτη θέση για τη «Συμμαχία» αν και μένει ερώτημα το αν θα συγκεντρώσει την αυτοδυναμία των 76 εδρών. Τα τελευταία στοιχεία από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή έδιναν χτες 74 έδρες στη «Συμμαχία» και 66 στο «Εργατικό κόμμα» (σοσιαλδημοκράτες).

Βέβαια, ο Τέρνμπουλ έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη «ανεξάρτητων» βουλευτών που δήλωσαν ότι θα προσφέρουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Στις προηγούμενες εκλογές, η «Συμμαχία» είχε εκλέξει 90 έδρες και το «Εργατικό κόμμα» 55.

Πάντως, ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις και το πώς θα πλασαριστεί το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, έχει ήδη γίνει καθαρό ότι οι ανάγκες του κεφαλαίου θα υπηρετηθούν με νέα αποφασιστικότητα: μόλις την περασμένη βδομάδα και ενώ ακόμα συνεχιζόταν η καταμέτρηση, η (υπηρεσιακή) κυβέρνηση Τέρνμπουλ ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αφγανιστάν, συγκεκριμένα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2017 παραμένει η στρατιωτική αποστολή που διατηρεί εκεί, αλλά και την καταβολή ετήσιας οικονομικής «βοήθειας» ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, τουλάχιστον μέχρι το 2020.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ