Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαφωνούν ... συμφωνώντας

Στα χνάρια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που χαράζει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, βαδίζει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, νομιμοποιώντας τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ και τη νομιμοποίηση των εταιριών «ενοικίασης» εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΠ, από τη μια, δηλώνει την αντίθεσή του στη λειτουργία εταιριών «ενοικίασης» εργαζομένων, από την άλλη, όμως, κάνει προτάσεις, που, όχι μόνο δεν καταδικάζουν τη λειτουργία τους, αλλά και δεν αναιρούν ούτε στο ελάχιστο το στόχο αυτών των εταιριών. Δηλαδή, τη μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους σκλάβους, που θα περιφέρονται από επιχείρηση σε επιχείρηση ανάλογα με τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς, ουσιαστικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Φανταζόμαστε ότι την ίδια στάση, πάνω - κάτω, θα έχουν και τα υπόλοιπα, βασικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν υπογράψει πρόσφατα και το γνωστό κείμενο για το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος. `Η, μήπως, έχουν σκοπό, να βάλουν τη ...διαφωνία τους στο συνέδριο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ