Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δύο ισότιμα κράτη ζητάει ο Ντενκτάς

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποβολή οποιασδήποτε δέσμης ιδεών για επίλυση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου Κληρίδη πάνω σε αρχές, στις οποίες θα καθοριστούν οι στόχοι αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού. Επεξηγώντας τους στόχους αυτούς, ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε και πάλι τις απαράδεκτες αξιώσεις του για ισότιμα κυριαρχικά δικαιώματα των δυο πλευρών, τη δημιουργία δυο κρατών και την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κατηγορίες του Ταλάτ

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ότι η τοποθέτηση της βόμβας στην εφημερίδα ήταν έργο ομάδων, των οποίων πνευματικός ηγέτης είναι ο Ραούφ Ντενκτάς.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της Κωνσταντινούπολης γράφει ότι η οικονομική κρίση στην Τουρκία οδήγησε το ψευδοκράτος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Για να αποδείξει τις επιπτώσεις που ακολουθούν στα κατεχόμενα με ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, η εφημερίδα επαναλαμβάνει ότι «αν φταρνιστεί η Τουρκία, το ψευδοκράτος θα προσβληθεί από πνευμονία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ