Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο 18ος... υπουργός Υγείας

Ας ξανάρθουμε, όμως, στην περίπτωση της Γαύδου. Την πρόσφατη πρωτοβουλία, λοιπόν, για την τηλεϊατρική στο ακριτικό νησί την είχε ο ΟΤΕ, που διαθέτει τις γραμμές, και με μηχανήματα που δώρισε ιδιωτική εταιρία.

Οποιαδήποτε, όμως κι αν είναι η συνδρομή ενός δημόσιου Οργανισμού, δεν μπορεί να νοηθεί έξω απ' τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, παρά τις όποιες ενστάσεις - κι εμείς έχουμε πολλές - κι αν υπάρχουν για την ακολουθητέα πολιτική υγείας. Στην προκειμένη περίπτωση το υπουργείο Υγείας απλώς ειδοποιήθηκε για το εγχείρημα. (Εξάλλου δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε κανένας απ' την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα εγκαίνια).

Μετά την καθιέρωση των 17 Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (Πε. Σ.Υ.) ο υπουργός Υγείας αρέσκεται να ομιλεί για 17 υπουργούς Υγείας. Μήπως ο ΟΤΕ έγινε, εξ οφιτσίου ο 18ος... υπουργός Υγείας και, μάλιστα, αρμόδιος για την τηλεϊατρική; `Η, μήπως και ταυτόχρονα με την ιδιωτικοποίησή του, η εφαρμογή των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και η... επιχειρηματική ευλυγισία του, τον οδηγεί προς το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τα σχετικά κονδύλια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ