Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Αμηχανία» μπροστά στις εξελίξεις

Απεγνωσμένες προσπάθειες να αποκρύψει την «αμηχανία» που διακρίνει τη στάση του κόμματός του απέναντι στην κυβέρνηση και τη συστηματική επιχείρηση που αυτή κάνει για την αναστροφή του πολιτικού κλίματος, καταβάλλει η ηγεσία της ΝΔ. Αυτό προκύπτει από τις συνεδριάσεις των διαρκών επιτροπών της ΚΟ της ΝΔ, που γίνονται τις τελευταίες ημέρες με τη συμμετοχή του Κ. Καραμανλή. Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ παρακολουθεί απλώς τα αποτελέσματα της προσπάθειας του Κ. Σημίτη να πείσει τα μεγάλα αφεντικά ότι «μπορεί να συνεχίσει», ενώ δεν έχει να «προσθέσει» τίποτα στις αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιεί.

Ετσι, οι οδηγίες του προέδρου της ΝΔ στους βουλευτές εξαντλώνται σε ζητήματα συμπεριφοράς και μεθόδων «παραγωγής έργου», επιχειρώντας να πείσει, ταυτόχρονα, ότι είναι σίγουρη η εκλογική νίκη του κόμματός του. Ετσι, και στη χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών που μετέχουν στην Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών, ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε τα γνωστά. Ζήτησε «άριστο συντονισμό και συνεργασία», συλλογικότητα, «καλή παρουσία στα ΜΜΕ και καλά προετοιμασμένη και τεκμηριωμένη κριτική» και προβολή των θέσεων της ΝΔ. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, η ρευστότητα που επικρατεί στα Βαλκάνια, αλλά και αμυντικά θέματα (προμήθειες και εξοπλισμοί Ενόπλων Δυνάμεων). Ο Κ. Καραμανλής περιορίστηκε να επαναλάβει τη γνωστή θέση ότι η στάση της ΝΔ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας είναι «σοβαρή και υπεύθυνη». Η επικεφαλής της επιτροπής Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε να υπάρχει συνεργασία της με εξειδικευμένους συνεργάτες, ενώ πρότεινε τον ευρωβουλευτή Κ. Χατζηδάκη ως «σύνδεσμο» για ευρωβουλευτές και παρακολούθηση των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων προσπαθούν να κρύψουν ότι ταυτίζονται απόλυτα και παντού, σκηνοθετώντας διάφορες φραστικές κόντρες. Ετσι, ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης «θυμήθηκε» να επικρίνει τον Κ. Καραμανλή για την προχθεσινή αναφορά του στην Επιτροπή Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ότι «πρόσφερε» στους δικαστικούς λειτουργούς «την εμπιστοσύνη που χρειάζονται, ώστε να κάνουν τη δουλιά τους χωρίς να φοβούνται». Απαντώντας, ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι «ματαιοπονεί ο κ. Χυτήρης και όσοι κρύβονται πίσω του, όταν επιχειρούν να γυρίσουν τη χώρα στο χθες και να υποβιβάσουν το δημόσιο πολιτικό λόγο στο επίπεδο, όπου σίγουρα διαπρέπουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ