Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μνηστήρες της τηλεϊατρικής...

Βέβαια η τηλεϊατρική στην Ελλάδα έχει την ιστορία της. Την εφαρμογή της υποσχέθηκε κατακαλόκαιρο του 1990 ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε μια επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, όταν υπουργός ήταν η Μ. Γιαννάκου - Κουτσίκου.

Λίγο αργότερα, ορισμένα νοσοκομεία μπήκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα μηχανοργάνωσης - που περιλάμβανε και την τηλεϊατρική - με χρήματα του Α΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Για τα νοσοκομεία αυτά - όπως και για όσα ακολούθησαν με άλλα πακέτα - ποτέ δεν έγινε απολογισμός και ποτέ δεν έγινε καμιά ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο έφτασε η εφαρμογή της τηλεϊατρικής.

Και δεν τα γράφουμε όλ' αυτά, γιατί υποτιμούμε την τηλεϊατρική. Κάθε άλλο. Η τηλεϊατρική είναι μια σημαντική εφαρμογή, που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά, αλλά πρέπει να στηρίζεται σε σημαντικές δημόσιες υποδομές για να αποδώσει αυτά που μπορεί να δώσει. Απ' όσα γνωρίζουμε, βέβαια, το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει μεγάλο κονδύλι για την τηλεϊατρική, αλλά τα όσα βλέπουμε να γίνονται, μάλλον κονταροχτυπήματα επίδοξων μνηστήρων μάς θυμίζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ