Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αστυνομικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εχουμε μια Αστυνομία που μπορεί στις επιχειρήσεις της, προκείμενου να συλλάβει «νονούς της νύχτας», να μην ξέρει «η αριστερά τι ποιεί η δεξιά», αλλά όταν πρόκειται για τους διαδηλωτές της Γένοβα, να μπορεί να ενημερώσει άψογα τις ιταλικές αρχές και για τον τελευταίο διαδηλωτή!

Γιατί -να μην είμαστε και άδικοι- η ΕΛ.ΑΣ είναι αποτελεσματική τελικά, αλλά μόνον εκεί που ρίχνει το βάρος της, κι αυτό δεν είναι βέβαια η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το γιατί η κυβέρνηση ένιωσε τώρα θιγμένη και «πληγωμένη» και όχι όταν χιλιοκαταγγέλθηκε για τα γεγονότα της Γένοβα, είναι θέμα... κριτηρίων. Βλέπετε, στο φθηνό πολιτικό παιγνίδι που παίζει, η αποτυχία της σύλληψης του Πάσαρη της δημιουργεί πρόβλημα.

Πάντως να είναι βέβαιοι ότι δεν περίμενε αυτό το γεγονός ο Ελληνας πολίτης προκειμένου να νιώσει ανασφαλής για τη δράση των αστυνομικών αρχών. Εδώ και πολύ καιρό έχει αυτό το συναίσθημα.

Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, φυσικά βρήκε λαμπρόν πεδίο πλέον, προκείμενου να ασκήσει την κριτική της, κάτι που φυσικά δεν ίσχυσε όταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον «τρομονόμο».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, συνέχισε χτες ο Καραμανλης τα μαθήματα «καλής συμπεριφοράς προς τους βουλευτές του κόμματός του, μιλώντας για καλυτέρευση της δημόσιας εικόνας τους και την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους».

Ενα μικρό «φροντιστήριο» έχουν γίνει εκεί στη Νέα Δημοκρατία και δεν ξέρουμε τελικά αν θα τους «περάσει» τη χρονιά ο πρόεδρος ή θα αφήσει μερικούς «μετεξεταστέους».

Βέβαια, με την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και με δεδομένο ότι πολιτικά δεν έχουν και πολλά σημεία να αντιπαρατεθούν, μάλλον στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν το χρόνο και την πολυτέλεια να κάνουν κι αυτοί ένα μικρό «λίφτινγκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ