Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΟΧΙ άλλο αίμα στους χώρους δουλιάς

Για εγκληματική αδιαφορία στην τήρηση και εφαρμογή των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι καταγγελία έρχεται μετά τα δύο συνεχόμενα σοβαρά ατυχήματα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με απολογισμό το θάνατο του οικοδόμου Δημήτρη Μαλαπάνη και το σοβαρό τραυματισμό του επίσης οικοδόμου Νίκου Παναγόπουλου.

Το ΕΚ επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στο υπουργείο και καταγγέλλει ότι με τις πολιτικές του έχει υποβαθμίσει τις Επιθεωρήσεις Εργασίας. «Παρά τις πιεστικές παρεμβάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος τίποτα ουσιαστικό δεν έχει υλοποιηθεί και οι αλλαγές που έγιναν το τελευταίο καιρό είναι μόνο διοικητικού και γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Ουσιαστικά σήμερα υπάρχει πλήρη ασυδοσία και ανυπαρξία ελέγχων», καταγγέλλει το ΕΚ.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης να αγωνιστούν ενωμένοι για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να απαιτήσουν ουσιαστικούς ελέγχους, για να σταματήσουν επιτέλους οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με τη ζωή τους.

Καταλήγοντας απαιτεί: Διερεύνηση όλων των στοιχείων για την ανάδειξη των υπευθύνων, την παραδειγματική τιμωρία τους και την εντατικοποίηση των ελέγχων (έλεγχοι για στελέχωση με γιατρούς εργασίας, τεχνικούς ασφαλείας)

Για εγκληματική αδιαφορία καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Καλαμάτας και καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν ενωμένοι για μέτρα ασφαλείας για τα δικαιώματα στη δουλιά και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ