Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΔΙΑ
Δεν είναι για όλους η «καλή θέληση»

Την «καλή της θέληση» για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συμβασιούχων στα διόδια προσπαθεί να δείξει η κυβέρνηση με τρία ενυπόγραφα χαρτιά από αρμόδιους υπουργούς, δίνοντας «προτεραιότητα» πρόσληψης, με νέα αίτηση, όταν συσταθεί ο κανονισμός της ΑΕ και μέσω διαγωνισμού, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στους εργαζόμενους που έχουν 7-10 χρόνια υπηρεσίας. Ως χρόνος ολοκλήρωσης της σύνταξης του κανονισμού, καθορίζεται το τέλος του Σεπτέμβρη.

Η κατεύθυνση του θέματος θεωρήθηκε «θετική» από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συμβασιούχων και του Συλλόγου Συμβασιούχων του ΤΕΟ. Ετσι, ανέστειλαν χτες την απεργία, με αποτέλεσμα να μην εκδικαστεί η υπόθεση προσφυγής από τη διοίκηση της ΑΕ για το παράνομο και καταχρηστικό της απεργίας. Ταυτόχρονα και οι μόνιμοι ανέστειλαν τη σημερινή κι αυριανή απεργία, αλλά «επιφυλάσσονται» για την επόμενη βδομάδα για τα σοβαρά συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα που τους απασχολούν, με το νέο καθεστώς της εταιρίας.

Παρά την επιλογή των διοικήσεων, οι εργαζόμενοι έδειξαν χτες στη συνέλευση προβληματισμένοι κι όχι και τόσο εύπιστοι στο «καλό πρόσωπο της κυβέρνησης». Αλλωστε έχουν και την πρόσφατη εμπειρία ότι θα λυθεί το θέμα τους, με υπογραφή του Λαλιώτη, πράγμα που δεν έγινε. Επίσης στη συζήτηση διαφάνηκαν τα «τρωτά» σημεία, γιατί δε γίνεται άμεση πρόσληψη αορίστου χρόνου μέσω τροπολογίας, όπως ήταν το αρχικό τους αίτημα. Επίσης ο διαγωνισμός είναι Πανελλήνιος, μπορεί να εξασφαλίζονται κάποιοι εργαζόμενοι, «ανοίγεται» όμως «παράθυρο» για να μείνουν ορισμένοι έξω, αφού η διάταξη δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προϋπηρεσία ορισμένων ειδικοτήτων (γίνεται με μόρια) ηλεκτρολόγων, καθαριστριών. Ακόμα και για το ανώτερο ηλικιακό όριο διορισμού, που θεωρείται ότι εξασφαλίζεται από τα χαρτιά, ο διαγωνισμός που γίνεται μέσω ΑΣΕΠ πάντα έχει ηλικιακό όριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ