Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαράδεκτη η τακτική της κυβέρνησης

Κοντά στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ και στους άνεργους βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλώντας τους να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Στα πλαίσια περιοδείας της στο υποκατάστημα Λάρισας του ΟΑΕΔ, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Τ. Τσιόγκα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και τον Κ. Ριζούλη, αναπληρωτή γραμματέα, συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους άνεργους για τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Εκδηλη ήταν η αγανάκτηση των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων και στελεχών του ΟΑΕΔ, για την παντελή εγκατάλειψη και απαξίωση της υπηρεσίας από την κεντρική διοίκηση, καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές. Κατήγγειλαν χαρακτηριστικά ότι έχουν ελλείψεις ακόμα και σε γραφική ύλη, καθώς δεν υπάρχουν ούτε χαρτιά φωτοτυπιών και έντυπα που χρειάζονται.

Η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κατήγγειλε την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης, που με την παντελή αδιαφορία της προλειαίνει το έδαφος της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ και εξαπατώντας την εργατική τάξη προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο δήθεν ως ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού. Υπογράμμισε, δε, ότι αντί ν' αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης, προσφέρουν τους τομείς κατάρτισης, αλλά και απασχόλησης στις κερδοσκοπικές ορέξεις του κεφαλαίου, νομιμοποιώντας ακόμα και την ενοικίαση των εργαζομένων σαν σύγχρονοι δουλέμποροι. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και να είναι έτοιμοι σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ