Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καμιά διαπραγμάτευση!

«Κανένας διάλογος, καμιά διαπραγμάτευση για το δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης», δηλώνει κατηγορηματικά η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας σε μέτωπο αγώνων αποτροπής των αντιασφαλιστικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχοντας και την "αβάντα" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υλοποιώντας πειθήνια τις αντεργατικές, αντικοινωνικοασφαλιστικές επιλογές του ντόπιου και ευρωενωσιακού κεφαλαίου, συνεχίζει να απεργάζεται μέτρα, τρόπους και μεθόδους κατεδάφισης των όποιων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει προς "δόξαν" της αύξησης των υπερκερδών του. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη κυβερνητική ανακίνηση της κατάργησης του δικαιώματος (όπου υπάρχει) των γυναικών να συνταξιοδοτούνται πέντε ηλικιακά χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι οι άνδρες, στο όνομα δήθεν της ισότητας των δυο φύλων».

«Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης - συνεχίζει - επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι τα περί απόσυρσης των κυβερνητικών αντιασφαλιστικών μέτρων δεν ισχύουν και συνεπώς γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση μαζική μετωπική αγωνιστική δράση. Από αυτή την άποψη και η τωρινή θέση της ΓΣΕΕ ότι οι σχετικές κυβερνητικές και ευρωενωσιακές θέσεις για τα ασφαλιστικά των γυναικών δεν έχουν δεσμευτικό και γενικευμένο χαρακτήρα, καλλιεργεί σκόπιμα μια επικίνδυνη επανάπαυση και έρχεται ως αρωγός των κυβερνητικών αντεργατικών σχεδιασμών».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα ορθώσει το δικό του ταξικό αποτρεπτικό και δυναμικό μέτωπο όλων των εργαζομένων και για τη μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, ως μερικό αντιστάθμισμα του αυξημένου ρόλου και βάρους που έχει η γυναίκα στην κοινωνία, στην οικογένεια και την εργασία, αλλά και για γενικότερες κατακτήσεις που θα υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών».

Τέλος, καλεί σε αγωνιστική συμπαράταξη για: Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική για όλο το λαό με παροχές υψηλού επιπέδου, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων 1902/90, 2084/91. Συνταξιοδότηση στα 55 για γυναίκες και στα 60 για άντρες, καθώς και 30ετία για όλους. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανασφάλιστων γυναικών, επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους εργοδότες. Κάλυψη των άνεργων γυναικών, για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη και επίδομα ανεργίας, όσο διαρκεί η ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ