Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πολιτική εξόρμηση θα κορυφωθεί με ομιλία της Αλ. Παπαρήγα

Την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη

Με κεντρική πολιτική συγκέντρωση την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια τη ΓΓ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, θα κορυφώσει την πολιτική εξόρμηση που πραγματοποιεί προς τους εργαζόμενους και το λαό του νομού, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Σ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ΚΟΘ του ΚΚΕ μέσα από συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις κράτησε την επαφή με τους εργαζόμενους της πόλης και του νομού και συζήτησε μαζί τους την πολιτική του πρόταση. Την άλλη πολιτική που προτείνει το ΚΚΕ και έχει ανάγκη ο τόπος, για να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, για να σταματήσουν τα αδιέξοδα που επιβάλει η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και προωθούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και άλλα κόμματα. Ανέδειξε την αναγκαιότητα συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού, Δημοκρατικού Μετώπου, την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Ομως και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, γειτονιές και χωριά.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, περιγράφει την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η εφαρμοζόμενη πολιτική και καλεί το λαό να στηρίξει την πρόταση διεξόδου και προοπτικής που καταθέτει όλο αυτό το διάστημα μέσα από ανοιχτό διάλογο.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη. Η κατάσταση στην ΠΓΔΜ, παρά τη φαινομενική ηρεμία, οξύνεται επικίνδυνα. Οι ΝΑΤΟικές φάλαγγες καθημερινά πυκνώνουν. Το λιμάνι είναι ήδη ναύσταθμος του ΝΑΤΟ.

Η ανεργία φουντώνει, οι ιδιωτικοποιήσεις επιταχύνονται, τεράστιες μάζες νέων και γυναικών, συνταξιούχων, βρίσκονται σε απόγνωση. Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική που προωθούν οι δύο μονομάχοι δεν αποτελεί διέξοδο. Απεναντίας, σπρώχνει τη χώρα πιο βαθιά στους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οξύνει τα κοινωνικά αδιέξοδα.

Υπάρχει προοπτική, ο δρόμος για μια άλλη ανάπτυξη σε όφελος του λαού και των εργαζομένων μπορεί να ανοίξει», σημειώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ και καλεί το λαό της πόλης να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και να διατρανώσουν όλοι μαζί την πεποίθηση ότι υπάρχει διέξοδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ