Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΟΚΤΕΪΛ στην ΠΓΔΜ

Φουντώνουν, για άλλη μια φορά, οι φωτιές του πολέμου, που διατηρούν οι ΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές στη γειτονική ΠΓΔΜ. Σε ενέδρα που έστησαν χτες οι Αλβανοί αυτονομιστές στο δρόμο ανάμεσα στα Σκόπια και το Τέτοβο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα στρατιώτες και υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.

Επίσης, στο Τέτοβο αναζωπυρώθηκαν οι μάχες μεταξύ του στρατού και των δυνάμεων των αυτονομιστών, με άγνωστες πλέον τις διαστάσεις που μπορεί να πάρουν οι εξελίξεις. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Αλβανοί αυτονομιστές στις περιοχές που ελέγχουν έκαναν έρευνες από σπίτι σε σπίτι, για να ανακαλύψουν στρατιώτες, ή αστυνομικούς και να τους δολοφονήσουν.

Στο κλίμα αυτών των εξελίξεων, οι μεσολαβητές του ιμπεριαλισμού, Τ. Πάντριου και Φ. Λεοτάρ (ΗΠΑ και ΕΕ, αντίστοιχα), επέβαλαν την όπως - όπως μονογραφή μιας «ειρηνευτικής συμφωνίας». Χωρίς δε να κρύβουν τις προθέσεις τους, σε χτεσινή τους ανακοίνωση, δήλωναν πως η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας «είναι σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή»...


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ