Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γενικό μπάχαλο

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΩΡΑ ΤΟ θυμήθηκε ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, να βγει και να κάνει δηλώσεις στις εφημερίδες, περί του ότι τίποτε δε θα αλλάξει στην Κοινωνική Ασφάλιση, μετά το Προεδρικό Διάταγμα που κατέθεσε στην ΕΕ για τα όρια ηλικίας των γυναικών;

Αφήστε, που, ακόμα και τώρα, στις δηλώσεις του αφήνει, ουσιαστικά, ανοιχτό το θέμα, αφού τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν τις στηρίζει στην «ερμηνεία» που θα δώσει η ΕΕ στην έννοια των «επαγγελματικών ενώσεων». Πάντα αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό, δηλαδή.

Αλλωστε, το έχουμε ξαναπεί ότι δεν περίμενε τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης γενικώς. Στο συρτάρι της, τις έχει τις σχετικές ρυθμίσεις και περιμένει πώς και πώς να έρθει το φθινόπωρο, για να τις καταθέσει στα τραπέζια των κάθε λογής «κοινωνικών διαλόγων».

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, δηλαδή, εκεί στη Νέα Δημοκρατία, που δηλώνουν ότι δεν εφησυχάζουν τώρα τον Αύγουστο και ακόμα και στις 15 του μήνα αυτοί θα ...καταγγέλλουν και θα ελέγχουν την κυβέρνηση; Να τους λυπηθούμε;

Πέραν του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της είναι στις παραλίες, ας μην πιστέψουν κιόλας ότι ασκούν και καμιά εντυπωσιακή αντιπολίτευση. Γιατί, βέβαια, δεν είναι αντιπολίτευση το να ψάχνεις για ψιλοσκανδαλάκια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα. Η αντιπολίτευση είναι θέμα πολιτικών θέσεων.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΜΜΕΣΩΣ, πλην σαφώς, τέθηκε πάλι χτες από το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» το θέμα της έμμεσης ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη γνωστή ιστορία της συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Γίνεται λόγος για μια ακόμα κοινοτική οδηγία.

Αραγε, αυτό το ελληνικό Σύνταγμα, που υφίσταται, κανείς, τέλος πάντων, δεν το παίρνει υπόψη εκεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Εχει διατάξεις αναφορικά με αυτό το θέμα, που δεν είναι δυνατόν να μην τις γνωρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ