Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λίστα στόχων της «17Ν» αμφιβόλου... προέλευσης!

Σενάρια τα οποία παρουσιάζουν σε ρόλο υποψηφίων θυμάτων της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», πολιτικούς, κυβερνητικούς παράγοντες και δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αλλά και ο αρχηγός της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ήρθαν χτες στο φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, ανεξακρίβωτη παραμένει η πηγή τους, καθώς κάποιες εφημερίδες αποδίδουν τη σχετική λίστα που κυκλοφόρησε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε εκτιμήσεις ομάδας ειδικών που μελέτησε την τελευταία προκήρυξη της «17Ν», ενώ κάποιες άλλες αμφιβάλλουν για την προέλευσή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Χώρα» τη λίστα όχι μόνο διοχέτευσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά την κατασκεύασε κιόλας, κοινοποιώντας την αμέσως μετά στις αστυνομικές αρχές, στους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, σε βουλευτές, διπλωματικές αντιπροσωπείες κλπ. Η εφημερίδα χρεώνει την ενέργεια στο νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Φ. Νασιάκο, (ο οποίος μέχρι πρότινος προϊστατο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), επικαλούμενη και πολιτικούς κύκλους οι οποίοι χαρακτηρίζουν «ύποπτα μαγειρέματα του νέου αρχηγού το σενάριο που κυκλοφόρησε η Αντιτρομοκρατική».

Σε ό,τι αφορά στα κίνητρα αυτής της ενέργειας η εφημερίδα δεν αρκείται στο να την αποδώσει σε διάθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Οπως γράφει: «Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι τα... μαγειρέματα άρχισαν τώρα που πυκνώνουν οι φήμες ότι πρόκειται να εξουδετερωθεί αριθμός μελών της "17Ν", προκειμένου να ενισχυθεί πολιτικά ο Κ. Σημίτης. Θα αξιοποιήσει ο Φ. Νασιάκος τη λίστα των Αμερικάνων, για την οποία και η ίδια η κυβέρνηση έχει ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και δεν μπορούμε να κάνουμε συλλήψεις παρά το Σύνταγμα και τους νόμους; Θα συλλάβει όπου θα του υποδείξουν οι φίλοι και πάτρωνές του οι Αμερικάνοι; Θα τολμήσουν να συλλάβουν ανθρώπους χωρίς στοιχεία;»...

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Βραδυνή» επισημαίνει τις αμφιβολίες για την προέλευση του εγγράφου, σημειώνει ωστόσο πως σύμφωνα με αυτό, στο στόχαστρο της οργάνωσης βρίσκονται ακόμη και κρατικοί οργανισμοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις κ.ά., καθώς και πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων που ψήφισαν τον «τρομονόμο». Πάντως η εφημερίδα προεξοφλεί την έναρξη αστυνομικών επιχειρήσεων με «αντιτρομοκρατικό» χαρακτήρα και τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ