Τρίτη 25 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ξεκινά η εξέταση της υπόθεσης για την επίθεση στους κομμουνιστές στο Πέραμα

Ολοκληρώθηκε χτες με το σχολιασμό των συνηγόρων των χρυσαυγιτών, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η εξέταση της υπόθεσης για την άγρια δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών στο Πέραμα. Βασικό στοιχείο του σχολιασμού ήταν οι αντιφατικοί ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από τους συνηγόρους των χρυσαυγιτών.

Στην επόμενη δικάσιμο, τη Δευτέρα 31/10, ανοίγει η δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στις 12/9/2013, από το οργανωμένο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, σε βάρος των κομμουνιστών στο Πέραμα, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι μαρτυρικές καταθέσεις θα ξεκινήσουν με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος είχε υποστεί ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι από το τάγμα εφόδου.

Κατηγορούμενοι είναι ο πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος (Τάσος) Πανταζής και οι Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός, που συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου, περίπου 50 ατόμων, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Πανταζή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ