Τρίτη 25 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Υμνοι στην «κοινωνική συναίνεση» και τον κοινωνικοεταιρισμό

Στην ευρωμεσογειακή σύνοδο των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών μίλησε χτες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, επαναφέροντας κι απ' αυτό το βήμα την αξίωση της αστικής τάξης για διευθέτηση του κρατικού χρέους, με μόνιμη επωδό τις διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τα όσα αντιλαϊκά έχει συνομολογήσει στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Ο Αλ. Τσίπρας, για μια ακόμα φορά, συνέδεσε αυτήν την αξίωση με τη γεωπολιτική θέση της χώρας, λέγοντας ότι «συνορεύουμε με την αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής» και προσθέτοντας με νόημα ότι «κανείς δεν θα επιθυμούσε νέες αναταράξεις σε μια εύθραυστη ισορροπία, σε μια περίοδο που - επαναλαμβάνω - βιώνουμε τρεις παράλληλες κρίσεις». Η κυβέρνησή του, βέβαια, διεκδικεί ενεργό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εντείνουν την «αποσταθεροποίηση» σε βάρος των λαών της περιοχής...

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη σημασία της χειραγώγησης του λαού πίσω από τον ξένο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός εξήρε το ρόλο «των κοινωνικών εταίρων, όπως και της Επιτροπής σας, ως θεσμικού οργάνου κοινωνικού διαλόγου και προστασίας του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου» σαν «εξαιρετικά κρίσιμο».

Αναπέμποντας ύμνους στον κοινωνικοεταιρισμό και την κοινωνική συναίνεση, τη συναίνεση δηλαδή του λαού στους όρους σφαγής των δικαιωμάτων του, προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των καπιταλιστών, συμπλήρωσε: «Η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, για την οποία παίξατε καθοριστικό ρόλο, την προηγούμενη χρονιά μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως η πυξίδα για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αναδιανομή (...) Γιατί, χωρίς κοινωνική συνεννόηση, χωρίς κοινωνική συμφωνία δεν θα μπορέσουμε να επουλώσουμε τα τραύματα στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας (...) Η ανάπτυξη είναι προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή. Και η κοινωνική συνοχή με τη σειρά της είναι η προϋπόθεση για τη σταθερότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολογισμός πεπραγμένων στο κεφάλαιο, αυταπάτες και απειλές στο λαό (2015-12-15 00:00:00.0)
Οχημα δήθεν «εθνικής ομοψυχίας» για απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής (2015-11-27 00:00:00.0)
Παλιά και η πορεία και η περπατησιά (2014-05-19 00:00:00.0)
Παλιά και η πορεία και η περπατησιά (2014-05-19 00:00:00.0)
Συνεχίζοντας το εμπόριο ελπίδας (2014-05-06 00:00:00.0)
Εκλιπαρεί για την εύνοια της αστικής τάξης (2013-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ