Τρίτη 25 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
«Συνεννόηση» για τα ζητούμενα του κεφαλαίου

Ενότητα για την προώθηση βασικών ζητούμενων των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων προς διεύρυνση της κερδοφορίας τους ζητά (και) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ», επέμεινε για «ενότητα και συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί. Χρειάζεται όμως μια άλλη κυβέρνηση. Κλειδί για τις εξελίξεις είναι η αλλαγή συσχετισμών και η ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Επανήλθε επ' αυτού: «Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή και συνεννόηση. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Διαμορφώνουμε έναν αυτόνομο πόλο και επιδιώκουμε να γίνει η προοδευτική παράταξη ξανά δυνατή».

Αλλωστε, σηματοδοτώντας τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων στα ζητούμενα του κεφαλαίου ώστε να απελευθερωθούν πόροι από τη διευθέτηση του χρέους προς παραπέρα επιδοτήσεις και ενισχύσεις του, ζήτησε «αναδιάρθρωση, απομείωση του χρέους και μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, βελτίωση των όρων της συμφωνίας με τους εταίρους μας», «επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία», «ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει σε αναπτυξιακό σοκ», πράγματα που λίγο - πολύ λένε κι όλοι οι άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ