Τρίτη 25 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Θέλει «ένωση δυνάμεων» για να τρέξουν οι αναδιαρθρώσεις

Τη γραμμή τους «υπέρ μιας μεγάλης ένωσης δυνάμεων στο προοδευτικό κέντρο - φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες», για την αστική διαχείριση και επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, με δηλώσεις του στην Κρήτη, ενώ ξόρκισε, ξανά, τις πρόωρες εκλογές.

Συγκεκριμένα, είπε: «Πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να μπορέσει να φύγει η χώρα μπροστά (...) Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, χρειαζόμαστε τομές. Και όχι να γυρίσουμε στο παρελθόν, σε παλιές αποτυχημένες συνταγές. Εμείς λοιπόν προσπαθούμε να πείσουμε και άλλο κόσμο να μπει, γιατί έχουμε πεισθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη χώρα αν οι νέοι πολίτες δεν ασχοληθούν με τα πολιτικά πράγματα. Αυτή είναι η μεγάλη μας έγνοια. Η μεγάλη μας έγνοια δεν είναι να συνεργαστούμε με κάποιους κομματικούς μηχανισμούς: το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, να τα βρούμε μεταξύ μας»...

Πρόσθεσε: «Το Ποτάμι εξαρχής είναι υπέρ μιας μεγάλης ένωσης δυνάμεων στο προοδευτικό κέντρο - φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, άνθρωποι που πιστεύουν στις μεγάλες αλλαγές (...) Αυτή τη στιγμή, ο κατακερματισμός των δυνάμεων δε βοηθάει την προβολή λογικών μεταρρυθμιστικών θέσεων από την πλευρά του κέντρου. Θα ήταν καλό να ήμασταν όλοι μαζί αλλά με μια ηγεσία που θα είχε νέους ανθρώπους».

Απ' αφορμή την πρόσφατη αποχώρηση του βουλευτή Ι. Φωτήλα από το Ποτάμι, καθώς ...γλυκοκοίταζε Μητσοτάκη και ΝΔ, σημείωσε: «Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλές - γι' αυτούς - να αναζητήσουν τώρα σε μια περίοδο σύγκρουσης, μια περίοδο δύσκολη που τρέμουν τα πόδια τους, ασφαλέστερα λιμάνια. Ωρα τους καλή (...) Ανθρωποι οι οποίοι λένε "το κόμμα τελείωσε, εγώ θα πάω στη ΝΔ" ή αύριο μπορούν να πουν ένα άλλο κόμμα, όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε νοήμων πολίτης δεν μπορούν να έχουν θέση στο Ποτάμι».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να τις αποφύγει μέχρι να χτίσει το κομματικό κράτος όπως το έχει ονειρευτεί (...) Σημασία όμως έχει να λύνουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι να συζητάμε τις εκλογές. Είναι δυσάρεστο που συνεχίζονται οι εκκρεμότητες με την ΕΕ, με τους θεσμούς και τους συμμάχους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ